Sprejem diamantnih in zlatih maturantov

Župan Mestne občine Velenje Peter Dermol bo štiri diamantne maturante in sedem zlatih maturantov sprejel v sredo, 28. septembra 2022, ob 17. uri v Vili Bianci. Čestital jim bo za odličen uspeh in jim ob tej priložnosti podaril spominsko darilo. Na sprejem smo povabili tudi direktorja in ravnatelje Šolskega centra Velenje ter starše maturantov.

Na letošnji maturi so kar štirje dijaki osvojili vse možne točke in naziv diamantni maturant. To so Rok Tadej Brunšek, Jan Konečnik, Loti Krk in Matej Meža. Še sedem dijakov je maturo odlično opravilo in osvojilo naziv zlati maturant, in sicer Danaj Čebular, Jaka Grabner, Azra Hankić, Žana Kukavica, Tadej Rebernjak, Liza Slatinšek in Aljaž Sovič.

Mestna občina Velenje je za letošnje študijsko leto v proračunu zagotovila 5.400 evrov za štipendije za aktivne študente. Štipendije v višini 90 evrov na mesec bodo dodeljene študentom, ki s svojim aktivnim delovanjem v Mestni občini Velenje dvigujejo kakovost življenja ter sodelujejo z Mladinskim svetom Velenje, javnimi zavodi, društvi ali zvezo društev. Razpis, ki je objavljen na spletni strani www.velenje.si, bo odprt do 14. oktobra 2022.

Na javni razpis se lahko prijavijo študenti, ki imajo stalno prebivališče v Mestni občini Velenje in so državljani Republike Slovenije, niso v delovnem razmerju, ne opravljajo samostojne registrirane dejavnosti in niso vpisani v evidenco brezposelnih oseb pri pristojnem organu, so v preteklem študijskem letu uspešno zaključili vsaj prvi letnik študijskega programa 1. ali 2. bolonjske stopnje, v katerega so vpisani, hkrati ne prejemajo druge štipendije, razen državne štipendije.

V Mestni občini Velenje sofinanciramo tudi štipendije za deficitarne poklice. Letos se je na javni poziv delodajalcem v Mestni občini Velenje za sofinanciranje štipendij za deficitarne poklice v šolskem oz. študijskem letu 2022/2023 odzvalo 5 podjetij, in sicer Komunalno podjetje Velenje, Presta, Elektro Jezernik, HTZ in Premogovnik Velenje. Podjetja so izkazala potrebe po štipendijah za skupaj 81 štipendistov.

ZAVRTI IN SE RAZVAJAJ!

  • Kolo lahko zavrtiš enkrat na dan.
Poizkusi srečo
Strinjam se, da me Mestna občina Velenje obvešča o vseh svojih novostih in dogodkih, saj želim biti informiran/-a o pomembnem dogajanju v mojem kraju.
Več o vaših novih pravicah po GDPR uredbi izveste tukaj.
Strinjam se s pravili nagradne igre in dovoljujem, da se moji oddani osebni podatki uporabijo za potrebe nagradne igre.
Never
Remind later
No thanks
Skip to content