Sprejeli velenjskega diamantnega maturanta in zlate maturante

Včeraj smo v Vili Bianci pripravili županov sprejem za velenjskega diamantnega maturanta in zlate maturante Šolskega centra Velenje. Ob izjemnem uspehu sta jim čestitala župan Peter Dermol in podžupanja Aleksandra Vasiljević.

Naziv »diamantni maturant«, ki je dosegel vse točke na maturi, si je prislužil Matic Bajsić iz Šole za strojništvo, geotehniko in okolje.

Naziv »zlati maturant« si je z odlično opravljeno splošno maturo v šolskem letu 2020/2021 prislužilo osem dijakov. Velenjski zlati maturantje so: iz Splošne gimnazije Marko Berkenjačević, Vita Burič, Eva Hrženjak in Katja Jevšenak ter iz Elektro in računalniške šole Tadej Delopst, Andraž Podpečan, Jon Rojnik Goršek in Rok Žerdoner.

Zlatim maturantom smo podarili knjigo Velenje sprehajalno avtorja Milana Mariča, spominsko priznanje v obliki srca, ki predstavlja Velenje – srčno mesto in srčne ljudi ter cvet sončnice. Diamantnemu maturantu smo za poseben dosežek podarili tudi kipec Nabiralko zvezd, avtorja Velenjčana Črta Valenčaka.

Za glasbeni program na sprejemu so poskrbeli učenci Glasbene šole Fran Korun Koželjski Velenje.

V priponki pošiljamo fotografijo iz sprejema.

Prijazen pozdrav,
Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje

ZAVRTI IN SE RAZVAJAJ!

  • Kolo lahko zavrtiš enkrat na dan.
Poizkusi srečo
Strinjam se, da me Mestna občina Velenje obvešča o vseh svojih novostih in dogodkih, saj želim biti informiran/-a o pomembnem dogajanju v mojem kraju.
Več o vaših novih pravicah po GDPR uredbi izveste tukaj.
Strinjam se s pravili nagradne igre in dovoljujem, da se moji oddani osebni podatki uporabijo za potrebe nagradne igre.
Never
Remind later
No thanks
Skip to content