Sprejeli evropskega prvaka v kikboksu

Danes smo pripravili sprejem za evropskega prvaka v kikboksu Luko Krelja in tretjeuvrščeno Stašo Lipnik in predsednika Taekwon-do & Kickboks klub Skala Velenje Petra Landekerja, ki je hkrati tudi trener slovenske reprezentance. Velenjska kikbokserja sta konec novembra na evropskem prvenstvu v Turčiji dosegla odlične rezultate. 22-letni Luka Krel je v lahkem kontaktu postal evropski prvak, 29-letna Staša Lipnik, ki je bila zaradi bolezni na današnjem sprejemu odsotna, pa je prav tako v lahkem kontaktu osvojila tretje mesto. Športnike je sprejela podžupanja Aleksandra Vasiljević s sodelavci.

Podžupanja je gostom čestitala za izjemne športne dosežke in se zahvalila za prispevek k prepoznavnosti Velenja v svetu športa. Velenje je mesto športa in na naše športnike smo izjemno ponosni, saj jih odlikujejo vztrajnost, borbenost in srčnost. Predsednik Športne zveze Velenje Bogdan Plaznik je poudaril vlogo izjemne podpore lokalne skupnosti pri delovanju športnih klubov in prizadevanja za nemoteno izvedbo športnih programov. Vse to se odraža v dobrih pogojih za vzgojo mladih generacij športnikov.

Velenjska kikboksarja, člana Taekwon-do & Kickboks klub Skala Velenje, sta konec novembra blestela na evropskem prvenstvu združenja WAKO v Antalyji v Turčiji, kjer je moči pomerilo kar 864 tekmovalk in tekmovalcev iz 39 držav. Pod vodstvom predsednika krovne zveze Vladimirja Sitarja, selektorja Bojana Korošca ter trenerjev Sanela Ljutića, Srečka Rozmana, Andreja Sandeta, Uroša Bernarda in Velenjčana Petra Landekerja, so slovenski borci skupaj osvojili kar 17 kolajn, od tega šest zlatih, pet srebrnih in šest bronastih.

Kikboks disciplina se nahaja na prelomni točki, saj obstaja veliko priložnost, da ga pristojni prvič uvrstijo v spored olimpijskih iger leta 2028 v Los Angelesu.

Prijazen pozdrav!

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje

ZAVRTI IN SE RAZVAJAJ!

  • Kolo lahko zavrtiš enkrat na dan.
Poizkusi srečo
Strinjam se, da me Mestna občina Velenje obvešča o vseh svojih novostih in dogodkih, saj želim biti informiran/-a o pomembnem dogajanju v mojem kraju.
Več o vaših novih pravicah po GDPR uredbi izveste tukaj.
Strinjam se s pravili nagradne igre in dovoljujem, da se moji oddani osebni podatki uporabijo za potrebe nagradne igre.
Never
Remind later
No thanks
Skip to content