Športnike pospremili na mednarodne igre šolarjev

Mestno občino Velenje bo v Angliji na 54. poletnih mednarodnih igrah šolarjev zastopalo 18 mladih športnikov. Tekmovali bodo v atletiki, tenisu in plavanju ter se družili z več kot 1.300 mladimi športniki v starosti od 12 do 15 let, predvidoma iz 73 mest in 33 držav sveta.

Danes je podžupanja Mestne občine Velenje Aleksandra Vasiljević sprejela mlade velenjske športnike, ki bodo zastopali občinske barve na 54. poletnih mednarodnih igrah šolarjev. Zaželela jim je veliko sreče, uspehov in lepih doživetij, ki jih bodo še dolgo ohranjali v prijetnem spominu. Letošnje mednarodne igre šolarjev bodo potekale od 11. do 16. avgusta 2022 v mestu Coventry v Angliji.

Mestna občina Velenje spodbuja sodelovanje velenjskih športnikov na teh igrah že vrsto let, Velenje pa je organiziralo mednarodne igre šolarjev leta 1999. Letos bodo na mednarodnih igrah šolarjev velenjski športniki tekmovali v atletiki, tenisu in plavanju. Na igre bodo odpotovali atleti in atletinje: Jaka Brecl, Žan Stropnik, Hana Semprimožnik, Sara Acman, Maša Mežnar, Eva Sevčnikar, Neja Kimperk, Tia Lončarič skupaj s trenerko Natalijo Bah; plavalci in plavalke: Miha Princl, Grega Navodnik, Špela Pohorec, Eva Skledar, Najya Hana Jukić, Nastja Romih, Živa Perc s trenerjem Vladom Stjepićem ter tenisač in tenisačici: Jaša Krajnc, Gaja Golež in Eva Miklavžin skupaj s trenerjem Timotejem Kričejem.

Na mednarodnih igrah šolarjev se že od leta 1968, ko so bile prve takšne igre organizirane v Celju, povezujejo mladi športniki z vsega sveta in s tem širijo idejo o prijateljstvu, sožitju ter medkulturnem dialogu. S sodelovanjem na mednarodnih igrah šolarjev si bodo naši mladi športniki nabirali dragocene izkušnje, saj bodo tekmovali in se družili z več kot 1.300 mladimi športniki v starosti od 12 do 15 let predvidoma iz 73 mest in 33 držav sveta.

Mestna občina Velenje je za sodelovanje športnikov na mednarodnih igrah šolarjev namenila 14 tisoč evrov.

ZAVRTI IN SE RAZVAJAJ!

  • Kolo lahko zavrtiš enkrat na dan.
Poizkusi srečo
Strinjam se, da me Mestna občina Velenje obvešča o vseh svojih novostih in dogodkih, saj želim biti informiran/-a o pomembnem dogajanju v mojem kraju.
Več o vaših novih pravicah po GDPR uredbi izveste tukaj.
Strinjam se s pravili nagradne igre in dovoljujem, da se moji oddani osebni podatki uporabijo za potrebe nagradne igre.
Never
Remind later
No thanks
Skip to content