Športna petek in sobota v Velenju

V petek, 23. septembra, je slovenski dan športa, ki ga bomo s športnimi aktivnostmi zaznamovali tudi v Velenju. Udeležili se boste lahko športne vadbe, športnih poligonov za otroke, Predsedniškega teka in akcije Velenje na koleščkih. V športnem duhu bo potekala tudi sobota, 24. septembra, ko pripravljamo prireditev Velenje se predstavi in županov sprejem za uspešne športnike: Jernejo Smonkar, Katarino Srebotnik in rokometaše RK Gorenje. Potekal pa bo tudi Tek očkov; start bo ob 11. uri.

V petek ob 8. uri bo na Titovem trgu potekala športna vadba s Šolo zdravja. Ob 9. uri bo Športna zveza Velenje skupaj z lokalnimi športnimi klubi, društvi in ponudniki športnih aktivnosti pripravila na trgu različne športne poligone za otroke. Ob 12. uri bodo pripravili Predsedniški tek učencev velenjskih osnovnih šol in bronaste olimpijke Glorije Kotnik. Pri teku se jim bo pridružil tudi župan Mestne občine Velenje Peter Dermol, ki bo še pred tekom (predvidoma ob 11.45) nagovoril obiskovalce na Titovem trgu. Ta dan bo po Velenju med 14. in 19. uro ponovno potekala akcija Velenje na koleščkih, s katero promoviramo kolesarske povezave in bolj trajnostno gibanje po mestu. Na petih kontrolnih točkah boste lahko pridobili žige in nato kartončke z vsaj tremi žigi v soboto, 24. septembra, dopoldan na Titovem trgu na označeni stojnici zamenjali za nagrado.

Živahno pa bo v mestnem središču tudi v soboto. Med 9. in 12. uro bo na Titovem trgu potekala prireditev Velenje se predstavi, ki jo tradicionalno pripravljamo ob občinskem prazniku in na kateri se predstavljajo domača športna društva, klubi ter tudi nekatere izobraževalne in kulturne institucije. Več kot 45 jih bo. Skupaj s Šport-no zvezo Velenje in velenjskimi športniki bomo pripravili tudi Tek očkov. Start bo ob 11. uri, z njim pa želimo spodbuditi očete k aktivnemu preživljanju časa s svojimi otroki. Za tek se morate od 9. ure dalje prijaviti pri stojnici ob Galeriji Velenje.

Ob 10.30 bo prisotne pozdravil župan Peter Dermol, ki bo ob tej priložnosti sprejel tudi velenjske vrhunske športnike – atletinjo Jernejo Smonkar, ki je na Sredozemskih igrah, evropskem in svetovnem prvenstvu poleti dosegla odlične rezultate, zlate rokometaše RK Gorenje Velenje in Katarino Srebotnik, zelo uspešno slovensko profesionalno tekmovalko v tenisu, ki je nedavno naznanila, da zaključuje tekmovalno kariero. Na sprejem smo povabili tudi atletinji Anito Horvat in Agato Zupin, vendar sta žal odsotni.

Preživimo skupaj aktiven konec tedna!

ZAVRTI IN SE RAZVAJAJ!

  • Kolo lahko zavrtiš enkrat na dan.
Poizkusi srečo
Strinjam se, da me Mestna občina Velenje obvešča o vseh svojih novostih in dogodkih, saj želim biti informiran/-a o pomembnem dogajanju v mojem kraju.
Več o vaših novih pravicah po GDPR uredbi izveste tukaj.
Strinjam se s pravili nagradne igre in dovoljujem, da se moji oddani osebni podatki uporabijo za potrebe nagradne igre.
Never
Remind later
No thanks
Skip to content