SI
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL

Veleposlanik Španije obiskal Velenje

11. 2. 2021

Direktor Mestne občine Velenje mag. Iztok Mori je danes v mestni hiši sprejel veleposlanika Španije v Republiki Sloveniji, nj. eksc. Juana Arístegui Labordeja. Gostu smo predstavili zgodovino, socialne, razvojne projekte in gospodarske kazalnike našega mesta. Veleposlanik pa je z ekipo predstavil 1. mednarodno tekmovanje klasične kitare, ki ga bomo v sodelovanju z Veleposlaništvom Španije v Sloveniji, Društvom slovenskih učiteljev kitare in Glasbeno šolo Fran Korun Koželjski ter ob podpori Mestne občine Velenje pripravili oktobra letos v Velenju.

Direktor Mestne občine Velenje mag. Iztok Mori je poudaril, da se v Mestni občini Velenje zavedamo pomena kulture in prav zaradi tega podpiramo številne kulturne projekte. Mednarodno sodelovanje na kulturnem področju zagotavlja dobro osnovo tudi za druge vrste povezovanja ter promocijo na državni ravni in tudi širše.

Če bodo epidemiološke razmere dopuščale, bomo v mesecu oktobru, ko Španci obeležujejo nacionalni praznik, organizirali tekmovanje klasične kitare v treh različnih kategorijah (osnovnošolski, srednješolski in univerzitetni). Sodelujoči bi izvajali le skladbe španskih skladateljev, za zmagovalnega študenta pa bi organizirali samostojni koncert v Španiji.

Današnjega sprejema so se udeležili tudi namestnik veleposlanika Španije v Republiki Sloveniji Martin Remon Miranzo, predstavniki Glasbene šole Fran Korun Koželjski Velenje, in sicer ravnatelj Boris Štih, koordinator tekmovanja Urban Meža ter vodja aktiva za kitaro, harfo in citre Tadej Žibrat. Udeleženci srečanja so bili enotnega mnenja, da je predstavljen projekt odlična priložnost za krepitev mednarodnih odnosov ter odpiranje novih priložnosti za izmenjavo dijakov in študentov.

Deli s prijatelji