Spominjamo se žrtev prometnih nesreč

Svetovni dan spomina na žrtve prometnih nesreč bomo obeležili v ponedeljek, 28. novembra, ob 17. uri pred Osnovno šolo Mihe Pintarja Toleda. Letošnji slogan je Spominjajmo se, pomagajmo, ukrepajmo. S sloganom poudarjamo odgovorno ravnanje in spoštovanje vseh udeležencev v prometu.

Tradicionalno ob svetovnem dnevu spomina na žrtve prometnih nesreč vsako leto ena izmed velenjskih osnovnih šol organizira spominsko slovesnost. Letos bodo program pripravili učitelji in učenci Osnovne šole Mihe Pintarja Toleda. Dogodek bo v ponedeljek, 28. novembra, ob 17. uri pred osnovno šolo.

Tretjo nedeljo v novembru je svetovni dan spomina na žrtve prometnih nesreč, ko se pod pokroviteljstvom Združenih narodov, Svetovne zdravstvene organizacije (WHO) in Evropskega združenja žrtev prometnih nesreč (FEVR) spomnimo vseh umrlih in poškodovanih v prometnih nesrečah skupaj z njihovimi bližnjimi, prijatelji, sodelavci in znanci.

Po ocenah WHO na cestah po svetu letno umre približno 1,35 milijona ljudi, od 20 do 50 milijonov je poškodovanih. Pet milijonov ljudi zaradi prometnih nesreč za vedno ostane invalidnih. Slovenske ceste so po podatkih Zavoda Varna pot od leta 1991 do letos zahtevale več kot 7.800 življenj.

Smrt vsakega posameznika v prometni nesreči prizadene tako njegove bližnje kot tudi povzročitelje prometnih nesreč. Z odgovornim ravnanjem v prometu lahko skupaj dosežemo večjo varnost na naših cestah!

Prijazen pozdrav!

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje

ZAVRTI IN SE RAZVAJAJ!

  • Kolo lahko zavrtiš enkrat na dan.
Poizkusi srečo
Strinjam se, da me Mestna občina Velenje obvešča o vseh svojih novostih in dogodkih, saj želim biti informiran/-a o pomembnem dogajanju v mojem kraju.
Več o vaših novih pravicah po GDPR uredbi izveste tukaj.
Strinjam se s pravili nagradne igre in dovoljujem, da se moji oddani osebni podatki uporabijo za potrebe nagradne igre.
Never
Remind later
No thanks
Skip to content