Spodbujamo gradnjo javnih električnih polnilnic

V prihodnjih dneh bo ob Prešernovi cesti na voljo pet novih električnih polnilnic. V Velenju že imamo dve električni polnilni postaji za brezplačno polnjenje štirih vozil hkrati, ki stojita v kletni etaži garažne hiše Mercator in na parkirišču za upravno stavbo Mestne občine Velenje in sta v lasti Mestne občine Velenje. V Velenju bo tako po novem na razpolago 9 javnih električnih polnilnic.

V prihodnjih letih načrtujemo širitev polnilne infrastrukture v skladu z usmeritvami Agencije za energijo. Sprejeli smo tudi odlok, ki ureja in omogoča postavitev polnilnih postaj zainteresiranim podjetjem. Tako bo podjetje Mega M predvidoma do konca novembra postavilo pet novih elektro polnilnih točk na parkiriščih ob Prešernovi cesti. Parkiranje vozil v tem času na določenih mestih ne bo možno.

V lasti Mestne občine Velenje sta dve električni polnilni postaji, ki stojita v kletni etaži garažne hiše Mercator in na parkirišču za upravno stavbo Mestne občine Velenje. Postaji omogočata zaenkrat brezplačno polnjenje štirim vozilom hkrati (štirje priključki Type 2; hitro polnjenje moči 22 kW-AC). Aktivno spremljamo uporabo naših električnih polnilnic ter skladno z nacionalnimi razvojnimi usmeritvami načrtujemo razvoj polnilne infrastrukture, pri čemer podpiramo razvoj alternativnih pogonov vozil in uvajanje potrebne infrastrukture.

ZAVRTI IN SE RAZVAJAJ!

  • Kolo lahko zavrtiš enkrat na dan.
Poizkusi srečo
Strinjam se, da me Mestna občina Velenje obvešča o vseh svojih novostih in dogodkih, saj želim biti informiran/-a o pomembnem dogajanju v mojem kraju.
Več o vaših novih pravicah po GDPR uredbi izveste tukaj.
Strinjam se s pravili nagradne igre in dovoljujem, da se moji oddani osebni podatki uporabijo za potrebe nagradne igre.
Never
Remind later
No thanks
Skip to content