Sofinanciramo Center za brezdomne osebe

Ob svetovnem dnevu brezdomstva, ki ga obeležujemo danes, je župan Mestne občine Velenje Peter Dermol obiskal uporabnike Centra za brezdomne osebe, ki deluje v Centru Hiša. Socialnovarstveni program Centra za brezdomne osebe se v Mestni občini Velenje izvaja že od leta 2011.

Uporabnikom programa omogočamo medicinske, psihološke in socialne storitve s področja rehabilitacije in svetovanja. Brezdomnim osebam nudimo namestitev, prehrano in osebno pomoč. Zagotavljamo kakovostno socialnovarstveno storitev 24 ur dnevno. Uporabniki programa so osebe brez prostora za bivanje, ki so v program napoteni s strani ustreznih strokovnih javnih služb. V Centru za brezdomne osebe je trenutno 10 oseb.

Center Hiša, ki od leta 2018 izvaja socialnovarstveni program za brezdomne osebe, ponuja različne storitve, vključno z medicinsko, psihološko in socialno pomočjo ter nastanitvijo. Njihov program je zasnovan na najnovejših spoznanjih s področja socialnega dela in rehabilitacije ter si prizadeva preprečevati socialno izključenost in marginalizacijo posameznikov.

Društvo Hiša poleg programa Center za brezdomne osebe izvaja še program namestitvene stanovanjske podpore – preventivni antideložacijski program. Osnovni namen programa je, da uporabniki obdržijo varno in cenovno dostopno nastanitev. Program je namenjen najemnikom bivalnih enot ali neprofitnih stanovanj, pri katerih se pojavljajo različna tveganja za prekinitev najemnega odnosa oz. tveganje za izgubo stanovanja; najemnikom občinskih ali privatnih stanovanjskih enot, ki se soočajo s težavami v duševnem zdravju ali socialnimi stiskami, in osebam, ki prehajajo iz brezdomstva.

Letos imamo v proračunu za izvajanje programov za brezdomne osebe namenjenih 115.000 evrov.

ZAVRTI IN SE RAZVAJAJ!

  • Kolo lahko zavrtiš enkrat na dan.
Poizkusi srečo
Strinjam se, da me Mestna občina Velenje obvešča o vseh svojih novostih in dogodkih, saj želim biti informiran/-a o pomembnem dogajanju v mojem kraju.
Več o vaših novih pravicah po GDPR uredbi izveste tukaj.
Strinjam se s pravili nagradne igre in dovoljujem, da se moji oddani osebni podatki uporabijo za potrebe nagradne igre.
Never
Remind later
No thanks
Skip to content