Slovesnost ob 70-letnici Glasbene šole Fran Korun Koželjski

Glasbena šola Fran Korun Koželjski Velenje, ena izmed največjih glasbenih institucij v Sloveniji in širše, praznuje 70-letnico delovanja. Ob tem izjemnem jubileju bodo jutri, 25. maja, ob 19.30 v Rdeči dvorani Velenje pripravili slavnostni koncert, na katerem bo osrednji govornik predsednik države Borut Pahor, prisotne bo pozdravil tudi župan Mestne občine Velenje Peter Dermol.

Na slavnostnem koncertu se bodo jutri ob 19.30 v Rdeči dvorani predstavile različne glasbeno-instrumentalne zasedbe Glasbene šole Fran Korun Koželjski, in sicer mlajši pihalni orkester, trobilni sekstet, simfonični, harmonikarski, kitarski orkester in združeni zbori ter baletni oddelek.

Glasbena šola Fran Korun Koželjski je skozi desetletja uspešnega dela upravičeno osvojila naziv prva glasbena šola v Sloveniji, saj je prepoznana tako po odlični infrastrukturi kot tudi po opremljenosti. Ne smemo pozabiti tudi na strokovno usposobljene učitelje, ki svojim učencem nesebično predajajo svoje znanje. Prav gotovo so posebej prepoznani mojstrski tečaji svetovno priznanega violinista in pedagoga prof. Igorja Ozima, posebno pozornost pa namenjajo tudi mednarodnim tekmovanjem za harfo, klavir, kitaro …

Tradicionalno organizirajo tudi dan odprtih vrat glasbene šole, v okviru katerega vabijo otroke na raziskovanje sveta glasbe. Otroci lahko preizkusijo različne instrumente, pokukajo v učilnice, na uro baleta, vajo orkestra ali pevskega zbora in se tako lažje odločijo glede izobraževanja na njihovi šoli.

ZAVRTI IN SE RAZVAJAJ!

  • Kolo lahko zavrtiš enkrat na dan.
Poizkusi srečo
Strinjam se, da me Mestna občina Velenje obvešča o vseh svojih novostih in dogodkih, saj želim biti informiran/-a o pomembnem dogajanju v mojem kraju.
Več o vaših novih pravicah po GDPR uredbi izveste tukaj.
Strinjam se s pravili nagradne igre in dovoljujem, da se moji oddani osebni podatki uporabijo za potrebe nagradne igre.
Never
Remind later
No thanks
Skip to content