Skrbimo za urejene javne površine

Svetniki so sprejeli predlagane dopolnitve Pravilnika o standardih storitev izvajanja lokalne gospodarske javne službe urejanja in čiščenja javnih površin v Mestni občini Velenje. Z dopolnitvami pravilnika smo uredili območja koncesije in poenostavili postopke spreminjanja območij.

Ponosni smo, da za urejenost mesta redno prejemamo številna priznanja in nagrade. Naziv za najbolj urejeno in gostoljubno večje mesto v Sloveniji smo osvojili že devetkrat, lani tudi posebno nagrado »Ljubljenec ljudskih src«, Velenjska plaža pa je bila že četrtič zapored razglašena za najboljše naravno kopališče v Sloveniji.

Prav zaradi tega posebno pozornost namenjamo urejanju javnih površin. Na novo smo uredili krožišče pri komunalnem podjetju, krožišče pred vstopom v Sončni park in krožišče v Šaleku. Prenovili smo tudi zasaditev v L gredi na Titovem trgu.

V prvem letu izvajanja koncesije smo postavili dodatnih 17 klopi in 25 košev za smeti. Na otroških igriščih smo postavili pet novih igral, nekaj igral smo odstranili ali prestavili na igrišča krajevnih skupnosti. V okviru občinske uprave deluje komisija za urejanje drevnine, zelenic in nasadov, ki letno reši okoli 70 vlog. Poleg skrbi za zelene površine naše delo zajema tudi skrb za utrjene površine, pometanje utrjenih površin, zimsko službo, vzdrževanje otroških igrišč …

Letos načrtujemo še postavitev dveh manjših igral na otroških igriščih na Gorici in postavitev še kakšne klopi oz. koša za smeti. Pri postavitvi klopi in košev za smeti prisluhnemo predlogom občanov.

Še naprej se bomo trudili, da bomo tudi v prihodnje prepoznani po urejenosti in gostoljubnosti.

ZAVRTI IN SE RAZVAJAJ!

  • Kolo lahko zavrtiš enkrat na dan.
Poizkusi srečo
Strinjam se, da me Mestna občina Velenje obvešča o vseh svojih novostih in dogodkih, saj želim biti informiran/-a o pomembnem dogajanju v mojem kraju.
Več o vaših novih pravicah po GDPR uredbi izveste tukaj.
Strinjam se s pravili nagradne igre in dovoljujem, da se moji oddani osebni podatki uporabijo za potrebe nagradne igre.
Never
Remind later
No thanks
Skip to content