Septembra Velenje praznuje

September je za našo občino praznični mesec. 20. septembra letos mineva namreč že 61 let od slavnostnega odprtja novega mestnega središča. Čeprav je letos vse nekoliko drugače, si želimo, da bi nam kljub vsemu uspelo izpeljati praznične dogodke in da bi praznovali skupaj z občankami in občani, ki so srce našega Velenja.

Že v petek, 11 septembra, bo na velenjski promenadi k okušanju bogate kulinarične ponudbe med 10. in 19. uro vabila Promenada okusov.

V soboto, 12. septembra, vas od 15. ure naprej vabimo na Velenjsko plažo, kjer bosta Klub vodnih športov Velenje in Plaža Žlajfer pripravila prireditev ob zaključku kopalne sezone Adijo poletje. Nastopili bodo Jelen band in ansambel Stil. ODPOVEDANO!!

V torek, 15. septembra, bo ob 17. uri na Mestnem otroškem igrišču Velenje sprejem za novorojence, dan kasneje pa bomo ob 17. uri na isti lokaciji pripravili sprejem za letošnje velenjske prvošolce.

V času med 16. in 18. septembrom bo Velenje vključeno tudi v projekt Evropski teden mobilnosti in tako bomo v sredo, 16. septembra, za cel dan zaprli Rudarsko cesto, na kateri bodo učenci in dijaki ustvarjali mozaik s kredami. Mozaik bo prikazoval, kaj si otroci želijo namesto ceste.

V zadnjem času smo v Velenju uredili veliko kolesarskih povezav, zato bomo v sredo, 16. septembra, med 10. in 18. uro in v soboto, 19. septembra, med 8. in 13. uro postali Velenje na koleščkih. Na petih lokacijah po Velenju (pod hribom pod Vilo Herberstein, ob Paki v bližini Vrtca Lučka, v Sončnem parku pri sončni uri, na Vodnikovi cesti med OŠ Gustava Šiliha in OŠ Antona Aškerca, na Velenjski plaži ob avtokampu) bomo uredili posebne točke, na katerih bodo lahko naši občani zbirali žige. Vsakega občana, ki bo zbral tri žige, bomo v nedeljo, 20. septembra, med 9.30 in 11. uro na Titovem trgu nagradili s promocijsko majico. Seveda bo potrebno za pridobitev žiga kontrolne točke obiskati na koleščkih: s kolesom, rolko, skirojem, na kotalkah, rolerjih …

V četrtek, 17. septembra, bomo v Domu kulture Velenje ob 17. uri pripravili dogodek za povabljene goste, na katerem bomo razglasili letošnje občinske nagrajence. Ob 18. uri pa bomo na Titovem trgu pripravili osrednjo slovesnost ob prazniku občine. Slavnostni govornik bo Peter Dermol, podžupan v začasnem opravljanju funkcije župana Mestne občine Velenje. Kulturni program bo pripravila glasbena skupina Katrinas.

V petek, 18. septembra, bomo ob 19. uri na Titovem trgu organizirali koncert Nine Pušlar. Število sedišč bo omejeno. V primeru dežja bo koncert v nedeljo, 20. septembra.

V soboto bomo med 9. in 12. uro na Titovem trgu pripravili že tradicionalno prireditev Velenje se predstavi, v sklopu katere bomo izvedli tudi Tek očkov.

V nedeljo, 20. septembra, pa bo ob 10. uri na Titovem trgu krajši koncert Pihalnega orkestra Premogovnika Velenje in zaključek akcije Velenje na koleščkih. Orkester bo nato koncert ponovil še na Kardeljevem trgu, Gorici, v Šaleku in nasproti Mercator Tržnice Velenje ob Kidričevi cesti.

V ponedeljek, 28. septembra, bomo na sprejem povabili vse prostovoljce, ki delujejo na področju turizma, v torek, 29. septembra, ob 17. uri pa bomo v Vili Bianci gostili naše zlate maturante. Oba sprejema bosta imela omejeno število obiskovalcev.

V sredo, 30. septembra, bomo ob 18. uri na Titovem trgu pripravili praznični koncert za srčne Velenjčane – prostovoljce in vse, ki so pomagali v času prvega vala epidemije koronavirusne bolezni, ter vse tiste, ki pomagajo ljudem v stiskah tudi sedaj. Na koncertu bodo nastopili ansambel Spev in skupina Varni Paljak. Število sedišč bo omejeno.

V soboto, 3. oktobra, bo na Titovem trgu ponovno živahno, saj bomo med 9. in 12. uro pripravili dogodek Podjetno Velenje.

Vse dogodke bomo pripravili v skladu s priporočili NIJZ, zato prosimo, da priporočila upoštevajo tudi obiskovalci.

Prijazno vabljeni! Praznujte z nami!

Skip to content