S skupnimi močmi saniramo v požaru uničeno hišo v Podgorju

Ker uspešno poteka sanacija stanovanjske hiše v Podgorju, ki jo je uničil nedaven požar, se je lahko prizadeta družina že prejšnji teden vrnila v svoj dom. Danes je župan Mestne občine Velenje Peter Dermol obiskal prizadeto družino in si s sodelavci ogledal, kako napredujejo sanacijska dela. V kratkem času smo uspeli na podračunu za dobrodelne namene zbrati skoraj 15 tisoč evrov, s katerimi smo izvedli nujna dela, družina pa je od drugih donatorjev prejela še gotovino v višini skoraj 5 tisoč evrov. Zahvaljujemo se številnim donatorjem, tako posameznikom kot družbam in organizacijam, ki so družini v stiski takoj priskočili na pomoč.

4. januarja je v Podgorju požar zajel streho stanovanjske hiše. Kljub temu, da je kar 60 gasilcev posredovalo pri požaru in uspelo pogasiti ogenj, hiša ni bila primerna za bivanje, zato smo takoj pristopili k sanaciji objekta. Civilna zaščita Mestne občine Velenje je ob podpori številnih sosedov že naslednje jutro poskrbela za čiščenje pogorišča in odvoz materiala na deponijo. Materiala za odvoz je bilo izredno veliko, saj je bilo po oceni statika potrebno podreti zgornje nadstropje z ostrešjem, voda pa je poškodovala tudi nadstropje nižje. Škodo ocenjujemo na približno 70 tisoč evrov.

Ponosni smo, da je bil odziv lokalnih obrtnikov, predvsem sosedov, sorodnikov in prijateljev družine neverjeten. Za obnovo celotnega ostrešja stanovanjske hiše, 16 m3 žaganega lesa, je ves les zagotovila hčerinska družba Premogovnika Velenje PLP – lesna industrija, streho so brezplačno izdelali delavci podjetij Tesarstvo-krovstvo Jernej Napotnik in Lesarstvo VIDLES Bogdan Uršej, 1.000 strešnikov je plačalo podjetje Marija Polak Rožič, s. p. Za rušitev in odvoz materiala je poskrbelo podjetje Glušič dvigala, za pozidavo podjetje Gradbeništvo Vehid Osmić, potreben beton za obrobe pa je doniralo podjetje RGP. Ves potreben material za pozidavo dimnika, sten, knauf plošč in drobnega materiala smo z velikim popustom kupili v trgovini MERKUR. Finančna sredstva so pomagali zbirati tudi Krajevna skupnost Pesje ter dobrodelni organizaciji Rdeči križ in Karitas.

Ponosni smo, da smo znova dokazali, da v Velenju znamo pomagati. Za izjemno pozitiven in hiter odziv se zahvaljujemo vsem, ki so v najtežjih trenutkih družini takoj ponudili pomoč – krajanom, gostincem, podjetjem in organizacijam ter posameznikom. Ponosni smo, da živimo v srčnem mestu, s srčnimi ljudmi. Vsem donatorjem iskrena hvala za izkazano pomoč.

ZAVRTI IN SE RAZVAJAJ!

  • Kolo lahko zavrtiš enkrat na dan.
Poizkusi srečo
Strinjam se, da me Mestna občina Velenje obvešča o vseh svojih novostih in dogodkih, saj želim biti informiran/-a o pomembnem dogajanju v mojem kraju.
Več o vaših novih pravicah po GDPR uredbi izveste tukaj.
Strinjam se s pravili nagradne igre in dovoljujem, da se moji oddani osebni podatki uporabijo za potrebe nagradne igre.
Never
Remind later
No thanks
Skip to content