Rekordna udeležba na Teku očkov 2022

Teka očkov, ki smo ga organizirali v sklopu prireditve Velenje se predstavi, se je udeležilo 595 tekačev, od tega 237 očkov in 358 otrok. Župan Peter Dermol je na ta dan sprejel rokometaše RK Gorenje Velenje, atletinjo Jernejo Smonkar in Katarino Srebotnik, ki v letošnjem letu zaključuje tekmovalno kariero. Iskreno jim je čestital in se zahvalil za prepoznavnost Velenja na področju športa. Športniki so naši najboljši ambasadorji in tudi v prihodnje bomo poskrbeli, da bodo v Velenju imeli dobre pogoje za trening.

Letošnji Tek očkov je bil že 15. po vrsti in veseli nas, da smo za 30 udeležencev iz-boljšali lansko udeležbo in tako postavili nov rekord (leta 2021 je bilo 561 sodelujočih). Za ogrevanje pred tekom je poskrbela Jerneja Smonkar, atletinja Atletskega kluba Velenje, ki je poleti na Sredozemskih igrah, evropskem in svetovnem prvenstvu dosegla odlične rezultate v teku na 800 metrov in štafeti (4 x 400 metrov). Z bučnim aplavzom so gledalci sprejeli tudi državne prvake, člane Rokometnega kluba Gorenje Velenje.

Velenjčanka Katarina Srebotnik velja za eno najuspešnejših slovenskih profesionalnih tekmovalk v tenisu. Njena najboljša uvrstitev na lestvici WTA med posameznicami je bila leta 2006, ko se je uvrstila na 20. mesto. Srebotnikova je bila razglašena za najboljšo športnico v Mestni občini Velenje trikrat, in sicer v letih 1995, 1998 in 1999. Leta 1999 je prejela tudi plaketo Mestne občine Velenje.

Prireditev Velenje se predstavi, ki je vsako leto v okviru praznovanja občinskega praznika, smo pripravili v sodelovanju s Športno zvezo Velenje. Na stojnicah se je predstavilo več kot 45 športnih društev in institucije s področja izobraževanja in kulture.

Prijazen pozdrav!
Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje

ZAVRTI IN SE RAZVAJAJ!

  • Kolo lahko zavrtiš enkrat na dan.
Poizkusi srečo
Strinjam se, da me Mestna občina Velenje obvešča o vseh svojih novostih in dogodkih, saj želim biti informiran/-a o pomembnem dogajanju v mojem kraju.
Več o vaših novih pravicah po GDPR uredbi izveste tukaj.
Strinjam se s pravili nagradne igre in dovoljujem, da se moji oddani osebni podatki uporabijo za potrebe nagradne igre.
Never
Remind later
No thanks
Skip to content