Razširili pokopališče Škale

Z razširitvijo pokopališča smo pridobili dodatne površine, v okviru katerih smo uredili žarni zid in prostor za raztros pepela. Postavili smo tudi dve fontani ter uredili ekološki prostor in kanalizacijo odpadnih vod.

Zaradi potreb po novih pokopnih mestih smo želeli v Mestni občini Velenje in Občini Šoštanj urediti nov del pokopališča v Škalah. Obstoječa prosta grobna mesta bi zadostovala le še za naslednji dve leti. Ker do sedaj ni bilo na razpolago žarnega zidu in prostora za raztros pepela, smo se odločili za ureditev novega dela pokopališča v Škalah. Razširitev pokopališča v velikosti cca 100 x 15 metrov smo izvedli južno od že obstoječega.

V okviru II. faze ureditve pokopališča Škale smo zgradili 4 oporne zidove višine do 1,7 metra ter skupne dolžine 60,5 metra. Na novo smo zagotovili primerne pogoje za žarni pogreb. Izgradili smo žarni zid v skupni dolžini 12 metrov ter skupni višina 1,7 metra. Žarne so razporejene v dve vrsti po 20 niš, kar znaša skupaj 40 žarnih niš. Na zahodnem delu pokopališča je urejena zelenica premera 2,5 metra za raztros pepela. Ureditev pokopališča zajema še 40 klasičnih družinskih grobov in 60 žarnih grobnih mest.

V sklopu projekta smo na vzhodnem in zahodnem delu postavili dve fontani, ki imata vodovodno napeljavo in urejeno odvodnjavanje. Na južnem delu platoja je ekološki prostor za smeti, ki je s treh strani obdan z ograjo.

Vrednost investicije, II. faza ureditve pokopališča Škale, je znašala 118 tisoč evrov (brez DDV). Izvajalec del je bil Viljem Rošer, s. p.

Prijazen pozdrav
Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje.

ZAVRTI IN SE RAZVAJAJ!

  • Kolo lahko zavrtiš enkrat na dan.
Poizkusi srečo
Strinjam se, da me Mestna občina Velenje obvešča o vseh svojih novostih in dogodkih, saj želim biti informiran/-a o pomembnem dogajanju v mojem kraju.
Več o vaših novih pravicah po GDPR uredbi izveste tukaj.
Strinjam se s pravili nagradne igre in dovoljujem, da se moji oddani osebni podatki uporabijo za potrebe nagradne igre.
Never
Remind later
No thanks
Skip to content