Promenada okusov – po kulinarične dobrote v mestno jedro

Promenada okusov je kulinarična tržnica, na kateri se bo predstavilo več kot 20 ponudnikov kulinarike in pijače. V petek, 10. junija, bo med 10. in 19. uro na Cankarjevi ulici zadišalo po okusnih gastronomskih presežkih, ki jih bodo v kuhinji na prostem pripravljali kuharski mojstri iz širše regije in ostale Slovenije.

Vabljeni, da z nami odkrivate zaklade slovenske kuhinje, eksotične okuse bližnjih in daljnih dežel, sladke pregrehe in izvirne street food prigrizke. V petek, 10. junija, za vas kuhajo kuharski mojstri od blizu in daleč. Z nami bodo: Mangoop Burgers, Mango tree, Punkt, bistro in kavarna, Boš? Bom! Streetfood, Bistro Bianca, LaZania, Beech Boys BBQ, Bon Burger, Lesnika, Opa Resort, Pr Koren, Masterchef Anže Kuplenik in težko pričakovana MasterChef ekipa 2022. S svojimi sladicami vas bodo razvajali Bubble waflji, Waffle to go, Vafl in naravni sladoledi. Da ne boste žejni, bodo za vas točili pijače Šaleška pivovarna Skubeer Brewing, Barei, Pivovarna Haler, Klet Brda in Nord drinks. Pestra bo tudi ponudba brezmesnih jedi in jedi brez glutena.

Velenjska promenada okusov bo prvi kulinarični dogodek, ki bo izven studia združil nekaj letošnjih udeležencev najbolj znanega slovenskega kuharskega šova MasterChef Slovenija. Skupaj z domačinom bodo na stojnicah predstavili jedi, za katere so pri sodnikih prejeli pohvalo, prepričani pa so, da bodo navdušili tudi vas.

Prireditev je trajnostno naravnana. Spodbujamo uporabo lokalno pridelanih sestavin, biorazgradljive ali povratne embalaže. Ponudnike in obiskovalce opozarjamo na pravilno odlaganje odpadkov. Obiskovalce vabimo, da na dogodek pridete peš, se pripeljete s kolesom ali brezplačnim mestnim avtobusom. Dogodek organizira Zavod za turizem Šaleške doline.

Prijazno vabljeni!
Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje

ZAVRTI IN SE RAZVAJAJ!

  • Kolo lahko zavrtiš enkrat na dan.
Poizkusi srečo
Strinjam se, da me Mestna občina Velenje obvešča o vseh svojih novostih in dogodkih, saj želim biti informiran/-a o pomembnem dogajanju v mojem kraju.
Več o vaših novih pravicah po GDPR uredbi izveste tukaj.
Strinjam se s pravili nagradne igre in dovoljujem, da se moji oddani osebni podatki uporabijo za potrebe nagradne igre.
Never
Remind later
No thanks
Skip to content