PROJEKT eGUTS

Electric, Electronic and Green Urban Transport Systems

Od decembra 2016 je Mestna občina Velenje kot projektni partner sodelovala v 30-mesečnem projektu eGUTS, katerega vodilni partner je bila Politehnica University of Timisoara iz Romunije. Projekt eGUTS je bil v višini 85 % sofinanciran iz naslova programa Interreg Danube Transnational Programme.

Projektni konzorcij so sestavljali partnerji iz devetih različnih držav (Slovenija, Romunija, Avstrija, Hrvaška, Češka, Madžarska, Slovaška, Črna Gora in Srbija).

Projekt eGUTS (nadaljevanje projekta GUTS) je bil usmerjen k okolju prijaznim in varnim prometnim sistemom in uravnoteženi dostopnosti urbanih in podeželskih območij. S projektom smo si prizadevali izkoristiti potenciale elektro mobilnosti v širši regiji 8 podonavskih mest in ustvariti standardiziran pristop za spodbujanje elektro mobilnosti med prebivalci in inštitucijami ter uvajanjem potrebne infrastrukture v mestih Podonavja.

Mestna občina Velenje je s projektom eGUTS pridobila razvit standard za promocijo in infrastrukturo elektro mobilnosti, 2 električni polnilnici. Mestna občina Velenje je aktivno sodelovala tudi pri izdelavi več-medijskega portala z informacijami o polnilnicah v Podonavski regiji, informacijami o električnih prevoznih sredstvih (prednosti/slabosti/nevarnosti), drugih trajnostnih transportnih možnostih v partnerskih mestih, forum o elektro mobilnosti.

Tretji partnerski sestanek v Sencu – Slovaška
Senec, 19.-21. februar 2018

V Sencu na Slovaškem je potekal tretji partnerski sestanek projekta eGUTS, na katerem smo partnerji obravnavali potek projektnih aktivnosti. Predstavljene so bile že izvedene aktivnosti, usmerili pa smo se tudi na terminski plan izvajanja prihajajočih projektnih aktivnosti.

Drugi partnerski sestanek v Mariboru
Maribor, 2.–4. oktober 2017

Projektni partnerji so se v Mariboru zbrali na drugem partnerskem sestanku projekta eGUTS. Tridnevno srečanje je potekalo na Univerzi v Mariboru, Fakulteti za gradbeništvo, prometno inženirstvo in arhitekturo.

Med srečanjem so partnerji obravnavali trenutni status tekočih in prihajajočih aktivnosti vseh delovnih paketov, vključno z upravljanjem in komuniciranjem. Ker se projekt približuje prvemu letu izvajanja, je bila posebna pozornost namenjena končnim ciljem in mejnikom. Nekaj ​​članov Transnacionalne strokovne komisije se je prvič pridružilo konzorciju eGUTS, ki je izrazilo tudi svoje mnenje o projektu in prihodnjih ukrepih, ki jih je treba sprejeti. Projektni partnerji so prepričani, da bodo vsi dosežki izpolnjeni v določenem časovnem okviru.

  1. javna konferenca – KICK-OFF MEETING 
    Rust 28.2.–1.3.2017  

V torek, 28. 2. 2017, s pričetkom ob 10.30, se je v konferenčni dvorani Hotela Seehotel v Rusu odvijal prvi partnerski sestanek. 1. 3. 2017 je bila organizirana javna konferenca, na kateri je bil javnosti predstavljen evropski projekt eGUTS, katerega vodilni partner je Politehnica University iz Timisoare – Romunija. eGUTS je nadaljevanje projekta GUTS. Usmerjen je k okolju prijaznim in varnim prometnim sistemom in uravnoteženi dostopnosti urbanih in podeželskih območij. S projektom si prizadevamo izkoristiti potenciale elektro mobilnosti v širši regiji 8 podonavskih mest in ustvariti standardiziran pristop za spodbujanje elektro mobilnosti med prebivalci in inštitucijami ter uvajanjem potrebne infrastrukture v mestih Podonavja.

MEJNIKI PROJEKTA

  • 2 električni polnilnici za električna vozila
  • Večmedijski portal z informacijami o elektro mobilnosti
  • Orodje za promocijo elektro mobilnosti

GALERIJA

LOGOTIPI

category icon
Kategorija:
Zeleno
Status:
Zaključeno
iconLeto zaključka:

2019

iconVrednost:
Celotnega projekta:

1.819.075 EUR

Vrednost za MOV:

159.000 EUR

Projekt je bil v višini 85 % sofinanciran iz programa Interreg Danube Transnational Programme.

iconSpletna stran:

Projekti v izvajanju

EU projekt

V teku

Zeleno

UP-SCALE

Stara vas IV. faza

V teku

Razvojno

EPC Stara vas IV. faza

V teku

Zeleno

Manj plastike, več trajnosti

V teku

Družbeno

Oskrbovana stanovanja Žarova

EU projekt

V teku

Zelena preobrazba

COAL REGIONS EXCHANGE PROGRAMME – WESTERN BALKAN AND UKRAINE

Skip to content