Poslovna cona Rudarski dom

Mestna občina Velenje je na prvi javni razpis za prednostno usmeritev »Regionalni razvojni programi«, v okviru operativnega programa krepitve regionalnih razvojnih potencialov za obdobje 2007-2013, na razvojno prioriteto »razvoj regij« uspešno prijavila projekt Poslovna cona Rudarski dom – razvojno tehnološko središče.

V mesecu oktobru 2009 smo odprli prenovljen objekt na Koroški cesti, ki je namenjen delovanju mladih podjetij. S projektom želimo pospešiti razvoj podjetništva v občini na ta način, da vzpostavimo ugodne prostorske pogoje za zagon novih in mladih podjetij, ki imajo možnost najeti proizvodnje ali pisarniške prostore po zelo ugodni najemnini.

V sklopu projekta smo odkupili objekt ter zemljišča v skupni izmeri cca. 1 500 m². Sanirali smo streho, v celoti menjali stavbno pohištvo ter zunanji ovoj zgradbe, tako da je objekt sedaj tudi energetsko bolj varčen in vizualno privlačnejši. Pisarniške prostore v izmeri 400 m² smo celovito prenovili tudi znotraj ter jih sodobno opremili z IKT opremo. Prenovili in opremili smo 15 pisarn in dve sejni sobi, na voljo je tudi čajna kuhinja ter dvojne sanitarije. Za objektom je urejeno peščeno parkirišče. Preostali del objekta, cca 700 m², pa je namenjen proizvodni dejavnosti. Objekt predstavlja tudi e-točko, saj na lokaciji deluje brezžični internet.

Vrednost prve faze projekta Poslovna cona Rudarski dom – razvojno-tehnološko središče je bila 1.012.229 evrov, od tega je Evropski sklad za regionalni razvoj sofinanciral projekt v višini 787.203 evrov, Mestna občina Velenje pa 225.026 evrov.

Temu projektu je sledila še druga faza, v okviru katere smo v celoti prenovili proizvodno halo v skupni izmeri cca 1300 m² in je na voljo mladim podjetjem s proizvodno dejavnostjo. Na razpolago je 6 celic različnih kvadratur ter skupni prostori (sejna soba, čajna kuhinja, sanitarije). Vrednost druge faze projekta je bila 1.160.822 evrov, od tega Evropski sklad za regionalni razvoj sofinanciral projekt v višini do 803.720 evrov. Druga faza se je zaključila junija 2012.

Trenutno je objekt v celoti zaseden, v pisarniškem in proizvodnem delu je skupaj nastanjenih 9 podjetij.

MEJNIKI PROJEKTA

  • Pospešitev razvoja podjetništva
  • Ugodni prostorski pogoji za zagon novih in mladih podjetij, ki imajo možnost najeti proizvodne ali pisarniške prostore po zelo ugodni najemnini
  • 300 m2 proizvodnih in pisarniških prostorov
  • 10 podjetij, skupaj zaposlujejo več kot 40 ljudi

GALERIJA

category icon
Kategorija:
Pametno
Status:
Zaključeno
iconLeto zaključka:

2012

iconVrednost:
Celotnega projekta:

2.173.051 EUR

Vrednost za MOV:

582.128,00 EUR

Projekt je bil sofinanciran v višini 85 % upravičenih stroškov v okviru operativnega programa krepitve regionalnih razvojnih potencialov za obdobje 2007-2013 iz Evropskega sklada za regionalni razvoj (ESRR).

iconKontakt:

projektna@velenje.si

Projekti v izvajanju

EU projekt

V teku

Zeleno

Green Leaf Award (Zeleni list)

V teku

Zeleno

Misija 100 podnebno nevtralnih in pametnih mest

HEAT35_Logo

EU projekt

V teku

Zeleno

HEAT35

EU projekt

V teku

Zeleno

RE-PUBLIC SPACES

Stara vas IV. faza

V teku

Razvojno

EPC Stara vas IV. faza

EU projekt

V teku

Zeleno

Izgradnja infrastrukture za krepitev trajnostnega in dostopnega turizma ob Velenjskem jezeru

EU projekt

V teku

Zeleno

UP-SCALE

V teku

Zeleno

Manj plastike, več trajnosti

ZAVRTI IN SE RAZVAJAJ!

  • Kolo lahko zavrtiš enkrat na dan.
Poizkusi srečo
Strinjam se, da me Mestna občina Velenje obvešča o vseh svojih novostih in dogodkih, saj želim biti informiran/-a o pomembnem dogajanju v mojem kraju.
Več o vaših novih pravicah po GDPR uredbi izveste tukaj.
Strinjam se s pravili nagradne igre in dovoljujem, da se moji oddani osebni podatki uporabijo za potrebe nagradne igre.
Never
Remind later
No thanks
Skip to content