Pripravljamo se na metalsko Velenje

Festival metal glasbe MetalDays prinaša v naše mesto nove priložnosti, znanje, izzive, spoznanja in tudi prijateljstva. Povečan obisk tako lokalnim ponudnikom kot občanom ponuja možnosti za nadgradnjo obstoječe turistične, namestitvene in gostinske ponudbe. Ker si v lokalni skupnosti želimo, da občanke in občane čim bolje informiramo o priložnostih festivala, da ovržemo predsodke, strahove in metal sceni pokažemo vso srčnost, ki jo Velenjčanke in Velenjčani premoremo, pripravljamo številne aktivnosti, o katerih bomo redno obveščali. V lokalnem časopisu bo objavljena tedenska kolumna, več informacij pa bomo podali krajanom tudi na posameznih svetih krajevnih skupnostih. Na festivalu bomo na odru lahko prisluhnili tudi velenjskim bandom KAOZ, INMATE in SNØGG.

V prvi polovici maja smo za zainteresirano javnost pripravili brezplačno delavnico o oddaji nepremičnin v turistične namene. Predavanje je bilo namenjeno vsem, ki v večdnevnih festivalih prepoznajo priložnost, da bi v najem oddali svojo hišo, stanovanje ali sobo. Organizatorji festivala so opozorili, da je v Šaleški dolini neprimerno manj možnosti za namestitve pri zasebnikih, kot je to običajno v drugih turističnih krajih ali nenazadnje, v Tolminu, kjer je festival gostoval prej. Hkrati so opozorili, da je gostovanje festivala na Visti izjemna priložnost za lokalno prebivalstvo, da v njem prepoznajo priložnost za dodatni prihodek iz naslova različnih namestitvenih, gostinskih ali turističnih dejavnosti, saj bo Velenje gostilo edinstveno družino – večtisočglavo množico ljubiteljev metal glasbe in privržence metalskega življenjskega sloga.

V okviru 1. Turističnega foruma Zavoda za turizem Šaleške doline so pripravili okroglo mizo na temo priložnosti in izzivov festivala MetalDays. Sogovorniki so izpostavili, kako lahko ponudniki turističnih storitev v Šaleški dolini še bolj izkoristimo potencial tako velikega in priljubljenega festivala.

Skupaj s Festivalom Velenje pripravljamo za čas trajanja festivala rokodelsko tržnico, na kateri bodo lahko lokalni ustvarjalci in umetniki brezplačno predstavljali in prodajali svoje izdelke.

V času trajanja festivala bomo vzpostavili tudi dodatno avtobusno linijo Lokalc z Viste v mesto, da si bodo gostje v dopoldanskem času lahko ogledali mesto, obiskali muzeje in druge turistične točke, preizkusili lokalno hrano, pijačo, nakupili darila za spomin. Za goste pripravljamo tudi skupno ponudbo storitev naših javnih zavodov, da jim bomo lahko ponudili celovito informacijo o zanimivostih, turističnih točkah in dogajanju na enem mestu.

Minuli teden smo festival MetalDays predstavili krajankam in krajanom Stare vasi, kmalu pa načrtujemo še predstavitve v krajevnih skupnostih Pesje in Škale – Hrastovec, saj želimo krajanom približati festivalsko dogajanje ob jezeru. Predstavitev festivala bomo pripravili tudi za Občino Šoštanj in občine Zgornje Savinjske doline v sklopu seje Razvojne agencije SAŠA regije.

Zavod za turizem Šaleške doline bo organiziral tudi sestanek za gostinske ponudnike, da skupaj raziščejo priložnosti v času festivala izven območja festivalskega dogajanja.

V prihodnjih tednih bomo različne poglede na festival predstavili tudi v posebni kolumni v lokalnem tedniku Naš čas; prva bo objavljena že jutri, v četrtek, 1. junija. Objavili smo tudi prvi kratek promocijski film, ki si ga lahko ogledate tukaj: MetalDays festival prihaja v Velenje na Visto – park z razgledom – YouTube, več jih bo še sledilo. Zavod za turizem Šaleške doline pa bo izvedel tudi anketiranje občanov, s čimer bomo pridobili javno mnenje.

Festival MetalDays, ki bo ob Velenjskem jezeru potekal od 30. julija do 5. avgusta 2023, je edinstven glasbeni dogodek z bogato tradicijo. Že vse od leta 2013 se več kot 12.000 ljubiteljev metal glasbe iz več kot 70 držav sveta vsako poletje zbere na enem mestu. Festival, ki bo letos prvič organiziran ob Velenjskem jezeru, ponuja več kot 100 nastopajočih glasbenih skupin. Festival MetalDays je veliko več kot le glasbeni program – festival združuje koncept glasbenega dogodka metal žanra s festivalskimi počitnicami. Od vsega začetka festivala, ki je je tudi trajnostno in ekološko naravnan, je namreč promocija Slovenije kot destinacije in lokalnega okolja ena od rdečih niti promocijskih aktivnosti, ki Slovenijo in festivalsko prizorišče postavlja na zemljevid kot počitniško destinacijo med turističnimi ponudniki. Zelo veliko obiskovalcev se odloči obiskati destinacijo tudi izven festivalske sezone, velik odstotek pa obisk festivala združi s popotovanjem po bližnji in daljni okolici. 

Prijazen pozdrav

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje

ZAVRTI IN SE RAZVAJAJ!

  • Kolo lahko zavrtiš enkrat na dan.
Poizkusi srečo
Strinjam se, da me Mestna občina Velenje obvešča o vseh svojih novostih in dogodkih, saj želim biti informiran/-a o pomembnem dogajanju v mojem kraju.
Več o vaših novih pravicah po GDPR uredbi izveste tukaj.
Strinjam se s pravili nagradne igre in dovoljujem, da se moji oddani osebni podatki uporabijo za potrebe nagradne igre.
Never
Remind later
No thanks
Skip to content