Pripravljamo generacijski forum na temo kultura v naši lokalni skupnosti

Velenje je tudi mesto kulture, saj tu živi in dela veliko kulturnih ter drugih ustvarjalcev, mesto pa ima bogato kulturno dediščino. Smo pa zaradi obdobja, ki je pred nami, ko se bomo morali soočiti z različnimi procesi zaradi zapiranja premogovnika in posledičnega prestrukturiranja regije tudi na področju kulture pred številnimi izzivi, o katerih želimo spregovoriti, zato v ponedeljek, 4. decembra, ob 17. uri v Galeriji Velenje pripravljamo generacijski forum na temo kulture in njene prihodnosti v naši lokalni skupnosti. Obiskovalce foruma bo nagovoril tudi župan Mestne občine Velenje Peter Dermol. Foruma se bo udeležila tudi direktorica Direktorata za razvoj kulturnih politik na Ministrstvu za kulturo Republike Slovenije Tjaša Pureber.

Na forumu, kjer se bomo dotaknili različnih tem s področja kulture, ki predstavljajo izzive v Mestni občini Velenje: Pikin festival, Muzej premogovništva Slovenije, energetska sanacija stavb zaščitenih zaradi varstva kulturne dediščine, ipd., želimo postaviti izhodišča, kako naprej, kaj še lahko vsebinsko nadgradimo, kako pridobiti evropska in tudi več državnih sredstev tudi za področje kulture.

Na forum vabimo vse, ki s svojim delovanjem kakorkoli sooblikujete področje kulture v naši lokalni skupnosti in tudi vse, ki vas kultura v našem mestu izpopolnjuje.

Vabljeni tudi predstavniki medijev.

ZAVRTI IN SE RAZVAJAJ!

  • Kolo lahko zavrtiš enkrat na dan.
Poizkusi srečo
Strinjam se, da me Mestna občina Velenje obvešča o vseh svojih novostih in dogodkih, saj želim biti informiran/-a o pomembnem dogajanju v mojem kraju.
Več o vaših novih pravicah po GDPR uredbi izveste tukaj.
Strinjam se s pravili nagradne igre in dovoljujem, da se moji oddani osebni podatki uporabijo za potrebe nagradne igre.
Never
Remind later
No thanks
Skip to content