Prihodnje leto bogatejši za 12 oskrbovanih stanovanj

Župan Mestne občine Velenje Peter Dermol in izvršni direktor podjetja VG5 Miha Brlan sta danes podpisala pogodbo za izvedbo gradbeno-obrtniških del pri projektu Oskrbovana stanovanja Žarova. Vrednost pogodbenih del znaša 2 milijona evrov. Predvidoma čez eno leto bomo pridobili 12 oskrbovanih stanovanj, ki bodo omogočala kakovostno bivanje starejšim osebam.

Na današnjem podpisu pogodbe je župan Mestne občine Velenje Peter Dermol izpostavil pomembnost reševanja stanovanjskih problemov, tudi v okviru prestrukturiranja. S podpisom pogodbe za izgradnjo oskrbovanih stanovanj na Žarovi cesti začenjamo stanovanjski investicijski ciklus, saj v prihajajočem obdobju načrtujemo izgradnjo med 300 in 400 novih stanovanj. Župan je poudaril tudi dobre izkušnje in zgledno sodelovanje z izbranim izvajalcem.

V novem objektu na Žarovi cesti je predvidenih 12 stanovanjskih enot s skupnimi prostori za druženje. Stanovanja bodo namenjena starejšim od 65 let s stalnim bivališčem v Velenju. Tudi okolico objekta bomo uredili tako, da bo omogočala kakovostno bivanje starejšim osebam.

Izvajalec del, podjetje VG5, bo z deli predvidoma pričel že v tem mesecu, rok za izvedbo del je eno leto. Vrednost pogodbenih del znaša 2 milijona evrov. Ker je gradbišče prostorsko zelo omejeno, bo v času gradnje veljal spremenjen prometni režim, o čemer smo okoliške stanovalce že obveščali.

Zainteresiranim bomo predviden potek gradnje in spremenjeno prometno ureditev podrobneje predstavili v sredo, 13. julija, ob 17. uri v Vili Bianci. Vabilo prilagamo

ZAVRTI IN SE RAZVAJAJ!

  • Kolo lahko zavrtiš enkrat na dan.
Poizkusi srečo
Strinjam se, da me Mestna občina Velenje obvešča o vseh svojih novostih in dogodkih, saj želim biti informiran/-a o pomembnem dogajanju v mojem kraju.
Več o vaših novih pravicah po GDPR uredbi izveste tukaj.
Strinjam se s pravili nagradne igre in dovoljujem, da se moji oddani osebni podatki uporabijo za potrebe nagradne igre.
Never
Remind later
No thanks
Skip to content