Pridruži se nam v soboto na Visti in bodi dobrodelen

V soboto, 7. oktobra, bomo Velenjčanke in Velenjčani ponovno stopili skupaj in združili moči na velikem dobrodelnem dogodku Velenje pomaga, ki bo od 12. ure dalje potekal na Visti. Na celodnevnem glasbeno-plesnem dogajanju s kulinarično tržnico bodo nastopili velenjski otroci, učenci, dijaki, plesne šole in znani glasbeni ustvarjalci. Celoten izkupiček od prodaje vstopnic in vsa zbrana sredstva bomo namenili našim občanom in ljudem iz Savinjske in Koroške regije, ki pomoč potrebujejo za sanacijo škode po neurjih in poplavah.

Na dogodku, ki ga bodo povezovali znani radijski in televizijski voditelji Peter Poles, Andreja Petrovič, Maja Oderlap, Maja Gorjup Zdovc, Dejan Tamše in Diana Sobočan, bodo nastopili: Alya, Plesna šola M-Dance, Tanja Lončar, Til Čeh, Chateau – Zvone in Matjaž, Pihalni orkester Premogovnika Velenje, Plesna šola Spin, Mrigo, Mojca Robič, Glasbena šola Fran Korun Koželjski Velenje, združeni zbori velenjskih osnovnih šol, Vrtec Velenje, Nina Pušlar, Natalija Verboten, Maraaya, Maja Keuc, Sanja Mlinar Marin, Matjaž Jelen, 6pack Čukur, BQL Rok, Robert Goter, Potepini, Ansambel Stil in Domen Kumer.


Nakup vstopnic
Vstopnice za dobrodelni dogodek po ceni 5 evrov (za odrasle nad 15 let), so vse do petka, 6. oktobra, do 13. ure na voljo v Domu kulture Velenje, kjer ima sedež Festival Velenje, Knjižnici Velenje in prostorih Zavoda za turizem Šaleške doline v Vili Bianci.

V soboto, 7. oktobra, bo vstopnice od 11.30 dalje možno kupiti na prizorišču na Visti, in sicer na treh točkah: vhod 1 – pri Beli dvorani, vhod 2 – s strani Restavracije Jezero in pred Turistično informacijskim centrom Velenje (TIC Velenje).

Ob prihodu na prizorišče bodo vstopnice zamenjane za zapestnice, ki bodo obiskovalcem omogočale neomejen vstop in izstop s prizorišča v času trajanja dogodka.


Kako še lahko pomagate?
Sredstva za naše občane in občane sosednjih občin pa lahko donirate na transakcijski račun: MZPM VELENJE (Aškerčeva 21, Velenje), TRR pri NLB: SI56 0242 6001 1465 352, koda namena: CHAR, namen plačila: donacija Velenje pomaga, sklic/referenca: SI00 2023-1.

Do 31. oktobra je mogoče donirati tudi preko SMS sporočil, in sicer tako, da pošljete VELENJEPOMAGA5 na 1919.

Na prizorišču dobrodelnega dogodka bo tudi velik rumen hranilnik v obliki srca, v katerem bomo zbirali prostovoljne prispevke. Pokažemo, da nam je mar – SKUPAJ NAPOLNIMO SRCE.


Kulinarična tržnica Promenada okusov
Dobrodelni dogodek Velenje pomaga bo obogaten tudi s pestro gostinsko ponudbo, saj bo v sklopu dogodka na Visti potekala tudi Promenada okusov. Od 12. ure dalje bo zadišalo po okusnih gastronomskih presežkih, ki jih bodo v kuhinji na prostem pripravljali kuharski mojstri. Na kulinarični tržnici v okviru velikega dobrodelnega dogodka na Visti se bo predstavilo 18 ponudnikov kulinarike in pijače, ki bodo ponujali kulinarične krožnike, sodobne jedi, street food klasike, domače dobrote in osvežilne pijače.
Z nami bodo: Restavracija James’ place, Gorenje Gostinstvo Catering, Lesnika, Šent burger, Šolski center Velenje, Vina Magdič s prekmurskim bogračem.
S svojimi sladicami vas bodo razvajali: Gabrielo waffles, pankcakes & more, Bubble waflji in Ščepec Vanja. Da ne boste žejni, bodo za vas točili pijače: Pivovarna Haler, First Chop Adria, Klet Brda, Vina Magdič, Havana bar Velenje, Wunder Beach Bar, RollingBar.si, Wine Van bar, Pivovarna Hopsbrew in Vista bar.

Jedilnik Promenade okusov si lahko ogledate na povezavi.
Tokratna Promenada okusov bo dobrodelna, saj bodo vsi sodelujoči ponudniki donirali sredstva za pomoči potrebne v Savinjski in Koroški regiji.

Nakup hrane in pijače bo mogoč predvsem z gotovino!


Športne aktivnosti in dobrodelna licitacija dresa
Za športne aktivnosti na dobrodelnem dogodku bo poskrbela Športna zveza Velenje v sodelovanju z lokalnimi športnimi klubi in društvi, ki bodo za vse obiskovalce, predvsem pa za najmlajše, pripravili različne športne poligone ter jim tako predstavili svoje programe. Da je šport več kot le šport, je tokrat dokazala mlada deklica Brina, ki daje na licitacijo dres odbojkarja Dejana Vinčića, ki ga je prejela na marčevski tekmi finala Pokala Slovenije v odbojki, ki se je odvijala v Velenju.
Licitacija dresa Dejana Vinčiča bo potekala izključno na dogodku, od 12. ure do 18.30, na stojnici Medobčinske zveze prijateljev mladine Velenje.

Dobrodelnost so pokazali tudi rokometaši RK Gorenje Velenje, ki bodo zbrana sredstva in celoten izkupiček od prodanih vstopnic na rokometni tekmi proti RK Ribnica namenili našim občanom in ljudem iz Savinjske in Koroške regije, ki potrebujejo pomoč za sanacijo škode. Poleg tega pa pri RK Gorenje Velenje želijo nagraditi tiste, ki so v dnevih, ko so Slovenijo zajele poplave, pokazali največjo mero srčnosti in sočutja. Na tekmo proti RD Riko Ribnica, ki bo na sporedu v četrtek, 5. oktobra, zato vabijo vse člane gasilskih in prostovoljnih društev, ki delujejo na tem območju. Društva si lahko brezplačne vstopnice za svoje člane zagotovijo pri: office@rk-gorenje.com.

Sredstva zbrana od licitacije dresa in celoten izkupiček od vstopnic od dobrodelne rokometne tekme bosta predsednik Športne zveze Velenje Bogdan Plaznik in deklica Brina Medobčinskemu društvu prijateljev in mladine Velenje predala na dogodku ob 19. uri.


Dobrodelne aktivnosti
Do 6. oktobra do 12. ure poteka tudi spletna dobrodelna dražba umetniških del Društva šaleških likovnikov, na kateri je mogoče kupiti 21 slikarskih del in 7 glinenih izdelkov, ki so nastali v okviru 16. likovne kolonije z naslovom Moje mesto, rad te imam in so razstavljeni v Vili Bianci. Razstavljena dela si lahko ogledate v Vili Bianci ali na Facebook profilu Visit Šaleška. Začetna cena posamezne umetnine je 100 evrov, najmanjši znesek dviga znaša 10 evrov. Višino zbranih sredstev bomo razglasili na dobrodelnem dogodku.

V sklopu dogodka bodo velenjske osnovne šole in Center za vzgojo, izobraževanje in usposabljanje Velenje obiskovalcem v zameno za dobrodelne prispevke ponujale »zapestnice prijateljstva«, ki so jih učenci ustvarjali pri pouku.
Prostovoljci Šolskega centra Velenje bodo na dogodku v sklopu dijaške trgovine Modno podstrešje za simbolične dobrodelne prispevke ponujali rabljena oblačila. Del sredstev bodo namenili prizadetim v poplavah.
Svojo stojnico bo imel tudi Center ponovne uporabe Velenje, na kateri bodo za dobrodelne prispevke ponujali različne izdelke iz svoje ponudbe.
Prostovoljni prispevki zbrani od prodaje zapestnic in izdelkov na stojnicah bodo namenjeni pomoči potrebnim.

Vsi prostovoljci, ki bi želeli sodelovati pri odstranjevanju posledic poplav v Zgornji Savinjski dolini pa se bodo na stojnici na dogodku lahko prijavili tudi na veliko delovno akcijo Društva brigadirjev Velenje, ki jo bodo v sodelovanju z Mestno občino Velenje organizirali v soboto, 28. oktobra.


Parkiranje
Obiskovalce vabimo, da dogodek osvojijo peš, se pripeljejo s kolesom ali uporabijo brezplačni mestni prevoz.
Za vse obiskovalce, ki se bodo dobrodelnega dogodka udeležili z avtomobili, bo omogočeno brezplačno parkiranje znotraj parkirne cone Vista na Velenjski plaži.

Vabljeni v soboto na Visto tudi vi! Pomagajmo skupaj!

ZAVRTI IN SE RAZVAJAJ!

  • Kolo lahko zavrtiš enkrat na dan.
Poizkusi srečo
Strinjam se, da me Mestna občina Velenje obvešča o vseh svojih novostih in dogodkih, saj želim biti informiran/-a o pomembnem dogajanju v mojem kraju.
Več o vaših novih pravicah po GDPR uredbi izveste tukaj.
Strinjam se s pravili nagradne igre in dovoljujem, da se moji oddani osebni podatki uporabijo za potrebe nagradne igre.
Never
Remind later
No thanks
Skip to content