Preventivna akcija Voznik/voznica v KS Gorica

Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Mestne občine Velenje, Policijska postaja Velenje, Javna agencija Republike Slovenije za varnost prometa in Šolski center Velenje bodo v torek, 11. aprila 2023, ob 17. uri v prostorih KS Gorica izvedli preventivno akcijo Voznik/voznica.

V okviru akcije bodo strokovnjaki sodelujočim predstavili najpogostejše vzroke prometnih nesreč in kako ukrepati v teh primerih, aktualno zakonodajo o odgovornosti voznika, novosti v prometni signalizaciji in uporabo varnostnega pasu – vezi z življenjem. Zainteresirani bodo lahko svoje spretnosti preizkusili tudi na simulatorju varne vožnje, ki omogoča realne občutke vožnje v najrazličnejših situacijah in okoljih. Udeleženci bodo lahko preverili lastne reakcije in sposobnosti v spremenljivih vremenskih razmerah (megla, vožnja ponoči, vožnja v dežju) ter vožnjo v različnih okoljih (po mestu, izven naselij, po avtocesti …). Simulator s pomočjo elektronskih cilindrov, ki omogočajo dviganje in spuščanje, predstavlja občutek vožnje kot v pravem avtomobilu.

Vsi udeleženci preventivne akcije Voznik/voznica bodo prejeli tudi odsevna telesa – kresničke ali odsevne trakove.

ZAVRTI IN SE RAZVAJAJ!

  • Kolo lahko zavrtiš enkrat na dan.
Poizkusi srečo
Strinjam se, da me Mestna občina Velenje obvešča o vseh svojih novostih in dogodkih, saj želim biti informiran/-a o pomembnem dogajanju v mojem kraju.
Več o vaših novih pravicah po GDPR uredbi izveste tukaj.
Strinjam se s pravili nagradne igre in dovoljujem, da se moji oddani osebni podatki uporabijo za potrebe nagradne igre.
Never
Remind later
No thanks
Skip to content