Preventivna akcija Varno v prometu z enoslednimi vozili

V soboto, 8. junija 2024, Policijska postaja Velenje organizira preventivno prometno akcijo Varno v prometu z enoslednimi vozili. Preventivna akcija bo potekala na poligonu varne vožnje ob Škalskem jezeru med 10. in 15. uro. Preventivna akcija je namenjena dijakom srednjih šol Šolskega centra Velenje in motorističnim društvom. Sodelovalo bo več policistov Policijske postaje Velenje in policista motorista Postaje prometne policije, ki bosta prikazala varno vožnjo na poligonu in udeležence poučila o varni vožnji z enoslednimi vozili.

V okviru sobotne preventivne akcije Varno v prometu z enoslednimi vozili bo Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Mestne občine Velenje v sodelovanju z ZŠAM Velenje in Šolskim centrom Velenje organiziral preizkus sposobnosti s simulatorjem varne vožnje in uporabo ‘alko’ ter ‘droga’ očal. Z ‘alko’ očali bodo lahko udeleženci izkušali simulirane učinke, ki jih ima uživanje alkohola na telo. Očala simulirajo učinke poslabšanja, kot so zmanjšana pozornost, upočasnjen reakcijski čas, zmedenost, motnja zaznavanja, sprememba dojemanja globine in daljave, zmanjšanje perifernega vida, slaba presoja in odločanje, dvojni vid. Na voljo bodo tudi ‘droga’ očala, ki simulirajo efekte uporabe prepovedanih substanc ali predoziranja zdravil na recept oz. kombinacije zdravil in alkohola.

Vsi udeleženci, ki bodo preizkusili preventivne naprave, bodo prejeli odsevno telo (kresničko oz. odsevni trak).

Prijazno vabljeni k sodelovanju.

ZAVRTI IN SE RAZVAJAJ!

  • Kolo lahko zavrtiš enkrat na dan.
Poizkusi srečo
Strinjam se, da me Mestna občina Velenje obvešča o vseh svojih novostih in dogodkih, saj želim biti informiran/-a o pomembnem dogajanju v mojem kraju.
Več o vaših novih pravicah po GDPR uredbi izveste tukaj.
Strinjam se s pravili nagradne igre in dovoljujem, da se moji oddani osebni podatki uporabijo za potrebe nagradne igre.
Never
Remind later
No thanks
Skip to content