Preventivna akcija Bodi viden – bodi previden

V soboto, 2. decembra 2023, bo med 10. in 13. uro v prostorih nakupovalnega centra Velenjka potekala preventivna akcija Bodi viden – bodi previden. Organizatorji bodo predstavili testiranje psihofizičnih sposobnosti udeležencev v cestnem prometu. Obiskovalci bodo lahko preverili uporabno vrednost odsevnih teles v temačnem prostoru demonstracijskega rekvizita Vidko, prejeli bodo tudi odsevna telesa (kresničke in trakove). Svoje sposobnosti pri vožnji bodo lahko preizkusili tudi s simulatorjem varne vožnje.

 Preventivno akcijo bodo izvajali članice in člani Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Mestne občine Velenje, policisti Policijske postaje Velenje, člani Zveze združenj šoferjev in avtomehanikov Velenje ter Šolski center Velenje – MIC. Projekt poteka v sklopu akcije Pešec, ki jo v okviru Nacionalnega programa varnosti cestnega prometa koordinira Javna agencija Republike Slovenije za varnost prometa. Vsako leto poteka v jesenskih in zimskih mesecih, ko je ogroženost pešcev največja.

Voznike pozivamo, naj bodo med vožnjo izjemno pozorni na pešce. Še posebej naj bodo previdni v območju prehodov za pešce in območjih, kjer lahko pričakujemo prisotnost pešcev. Tudi pešce pozivamo, da tako kot ostali udeleženci v prometu spoštujejo cestnoprometna pravila. Uporabljajo naj prometne površine, namenjene hoji pešcev, in ponoči nosijo odsevna telesa za večjo vidnost ali svetilko, ki oddaja belo svetlobo.

ZAVRTI IN SE RAZVAJAJ!

  • Kolo lahko zavrtiš enkrat na dan.
Poizkusi srečo
Strinjam se, da me Mestna občina Velenje obvešča o vseh svojih novostih in dogodkih, saj želim biti informiran/-a o pomembnem dogajanju v mojem kraju.
Več o vaših novih pravicah po GDPR uredbi izveste tukaj.
Strinjam se s pravili nagradne igre in dovoljujem, da se moji oddani osebni podatki uporabijo za potrebe nagradne igre.
Never
Remind later
No thanks
Skip to content