Predlagamo znižanje parkirnine v garažnih hišah in novi parkirni coni

Na pobudo svetov krajevnih skupnosti Staro Velenje in Konovo je s 1. julijem 2022 predvidena uvedba dveh novih modrih con G in H. Ker želimo spodbuditi parkiranje v garažnih hišah, želimo s 1. januarjem 2023 znižati letno parkirno karto za parkiranje v garažnih hišah na 200 evrov in mesečno na 20 evrov. Tudi s temi ukrepi želimo zmanjšati število avtomobilov v samem središču mesta in spodbujati trajnostno mobilnost.

Na včerajšnji seji so svetniki potrdili osnutek Odloka o ureditvi prometa v Mestni občini Velenje. Na pobudo svetov krajevnih skupnosti Staro Velenje in Konovo bi s 1. julijem 2022 uvedli dve novi modri coni G in H. Modra cona G bi zajemala območje parkirišča pred objektom Stari trg 15 in za objektom Stari trg 11, parkirišče med objektoma Stari trg 12 in Stari trg 16 ter Foitovo cesto, parkirišče ob objektu Stari trg 26 ter parkirišče ob Ljubljanski cesti pod cerkvijo. Modra cona H pa bi zajemala parkirišče ob objektih Šalek 98 –110.

Že kar nekaj časa opažamo, da so parkirišča v modrih conah polno zasedena, v garažnih hišah pa je veliko prostih parkirnih mest, zato želimo voznike spodbuditi k parkiranju v garažnih hišah. Prav s tem namenom predlagamo znižanje cen parkirnih kart v garažnih hišah Gorica, Mercator in Avtobusna postaja – 1. etaža. Letno parkirno karto za parkiranje v garažnih hišah bi s 1. januarjem 2023 znižali z 250 evrov na 200 evrov, mesečno karto pa s 25 evrov na 20 evrov.

Za vsako novo priključeno modro cono nastaja dodaten strošek cestnoprometne signalizacije in nakup novih parkomatov. Mestna občina Velenje zagotavlja finančna sredstva tudi za stroške vzdrževanja con, kot so pometanje in čiščenje ter izvajanje zimske službe.

Z novim odlokom bi v modrih conah A in B podaljšali čas, v katerem je parkiranje časovno omejeno in plačljivo, in sicer od ponedeljka do petka med 7. in 18. uro (v prejšnjem odloku je bil čas omejen do 15.30).

Predlog odloka bodo svetnice in svetniki obravnavali na junijski seji sveta.

ZAVRTI IN SE RAZVAJAJ!

  • Kolo lahko zavrtiš enkrat na dan.
Poizkusi srečo
Strinjam se, da me Mestna občina Velenje obvešča o vseh svojih novostih in dogodkih, saj želim biti informiran/-a o pomembnem dogajanju v mojem kraju.
Več o vaših novih pravicah po GDPR uredbi izveste tukaj.
Strinjam se s pravili nagradne igre in dovoljujem, da se moji oddani osebni podatki uporabijo za potrebe nagradne igre.
Never
Remind later
No thanks
Skip to content