Predali smo prvih 5 stanovanj mladim Velenjčanom

Včeraj, 29. junija, je župan Mestne občine Velenje Peter Dermol predal ključe 5 stanovanj mladim Velenjčankam in Velenjčanom, ki so se prijavili na Javni razpis za dodelitev namenskih javnih stanovanj v najem mladim. Marca letos smo razpis prvič objavili, saj želimo, da bi mladi ostajali v Velenju in tu našli svoje priložnosti za življenje in delo. Zato smo v zadnjem obdobju izvedli kar nekaj ukrepov. Na razpis se je prijavilo 34 mladih, ki so si lahko stanovanja ogledali. Komisija je vse vloge ocenila in stanovanja, ki smo jih popolnoma sanirali, smo predali v najem 2 dekletoma in 3 fantom. Uspeli so predvsem tisti, z višjo izobrazbo, z redno zaposlitvijo in družbeno aktivni. Mladi so se županu in celotni upravi zahvalili za vse možnosti, ki jim lokalna skupnost omogoča.

Tudi sicer smo mladim za 50 odstotkov znižali komunalni prispevek, več sredstev namenjamo za sledenje ciljem lokalnega programa razvoja delovanja mladih, mlade aktivno vključujemo v razvojne projekte, znesek enkratne denarne pomoči staršem ob rojstvu otroka smo povišali za 100 % (sedaj znaša 300 evrov). Spodbujamo delovanje SAŠA inkubatorja in podpiramo mlade podjetnike, ki so na začetku svoje karierne poti. Jutri, 1. julija, bomo objavili tudi Javni razpis za dodelitev subvencij stroškov kreditov za nakup ali gradnjo stanovanjske nepremičnine za mlade v Mestni občini Velenje, za kar imamo v proračunu rezerviranih 15 tisoč evrov.

ZAVRTI IN SE RAZVAJAJ!

  • Kolo lahko zavrtiš enkrat na dan.
Poizkusi srečo
Strinjam se, da me Mestna občina Velenje obvešča o vseh svojih novostih in dogodkih, saj želim biti informiran/-a o pomembnem dogajanju v mojem kraju.
Več o vaših novih pravicah po GDPR uredbi izveste tukaj.
Strinjam se s pravili nagradne igre in dovoljujem, da se moji oddani osebni podatki uporabijo za potrebe nagradne igre.
Never
Remind later
No thanks
Skip to content