Praznični december naj zaznamujeta tudi trajnost in souporaba

Jutri, v sredo, 6. decembra, vas med 11. in 18. uro vabimo v trajnostne kotičke v preddverje SAŠA inkubatorja na dogodek VELEzmanjšarija, kjer vam bomo predstavili možnosti za osvežitev predmetov, stvari, ki so lahko z manjšimi dopolnitvami ponovno zelo uporabne za druge, bolj aktualne namene. Ob 13. uri bo trajnostna modna revija z dijaki Šolskega centra Velenje in okrogla miza na temo trajnostne in odgovorne potrošnje v Velenju.  

V sklopu dogodka bomo predstavili izdelavo novega izdelka iz odpadnih vrečk kot primer t. i. upcyclinga. Pripravili bomo tudi izmenjevalnico otroških igrač in oblačil. V šiviljskem kotičku se boste lahko naučili, kako doma opraviti manjše šiviljske popravke in kako oblačila inovativno nadgraditi z modnimi detajli. Strokovnjaki pa bodo opravljali tudi diagnostiko in manjša popravila elektronske opreme. Center ponovne uporabe Velenje bo pripravil svojo ponudbo izdelkov, na ogled bo tudi razstavni kotiček ŠIK Butik in kotiček ZEOS, kjer si boste lahko ogledali video filmčke »Itak, da se da«. Dijaki ŠCV bodo pripravili delavnico izdelave škatlice za svinčnike ter izmenjevalnico oblačil. Če bo kdo želel, bo lahko za prostovoljni prispevek tudi kupil kakšno darilce. Pripravili bomo tudi razstavo trajnostnih izdelkov z izvirnimi idejami za personalizirano decembrsko obdarovanje.

Na okrogli mizi bodo sodelovali podžupanja Mestne občine Velenje Aleksandra Vasiljevič, članica projektne skupine Green Leaf na Mestni občini Velenje mag. Maša Kočevar, Ana Marinčič iz Razvojne agencije Savinjsko-šaleške regije, Urška Butolen iz podjetja Gorenje – Hisense, Ana Anžej iz SAŠA inkubatorja, Jošt Derlink iz Društva za spodbujanje souporabe Knjižnica Reči in Urša Zgojznik iz društva Ekologi brez meja.

Z glasbenimi točkami se bo predstavila tolkalna skupina Rhythm Factory, in sicer na izvirnih trajnostnih glasbilih. Dogodek bo povezovala Tina Felicijan.

VELEzmanjšarija je namenjena vsem občanom, ki cenijo izdelke iz ponovne uporabe, iz recikliranih materialov, in vsem, ki živijo trajnostno in odgovorno, s čim manjšo količino odpadkov in pridihom zelene inovativnosti.

Dogodek je del projekta Spread the LOTS, ki je del EIT skupnosti Novi evropski Bauhaus. Podpira ga Evropski inštitut za inovacije, ki je organ Evropske unije. Promocijske aktivnosti sofinancira Life projekt Spodbujamo e-krožno.

ZAVRTI IN SE RAZVAJAJ!

  • Kolo lahko zavrtiš enkrat na dan.
Poizkusi srečo
Strinjam se, da me Mestna občina Velenje obvešča o vseh svojih novostih in dogodkih, saj želim biti informiran/-a o pomembnem dogajanju v mojem kraju.
Več o vaših novih pravicah po GDPR uredbi izveste tukaj.
Strinjam se s pravili nagradne igre in dovoljujem, da se moji oddani osebni podatki uporabijo za potrebe nagradne igre.
Never
Remind later
No thanks
Skip to content