Praznični dan bomo zaznamovali s praznično sejo, slovesnostjo in veselico

Mestna občine Velenje pripravlja za praznični dan v torek, 20. septembra, pestro dogajanje. Ta dan je namreč za naše mesto poseben, saj je bilo prav 20. septembra 1959 slovesno odprto novo mestno središče Velenje. In tega se s ponosom spominjamo in ga slavimo. Praznovanje se bo ob 17. uri začelo s praznično sejo v Domu kulture Velenje. Na njej bomo podelili najvišja občinska priznanja. Grbe Mestne občine Velenje bodo prejeli Marjan Klepec, Franc Vedenik in Mira Zakošek, plakete Mestne občine Velenje bodo prejeli Društvo za podvodne dejavnosti Jezero, Blaž Dukarić in Ana Lamot, priznanja župana Mestne občine Velenje bodo prejeli Katarina Praznik, Milica Pušnik in Urška Stropnik Šonc, letos pa bomo prvič razglasili tudi ambasadorja Mestne občine Velenje Petra Polesa.

Ob 18.30 se bo pred domom kulture začela osrednja občinska slovesnost ob prazniku. Slavnostni govornik na njej bo župan Mestne občine Velenje Peter Dermol. Kulturni program na obeh slovesnostih pripravljamo v sodelovanju z Glasbeno šolo Fran Korun Koželjski Velenje, Plesnim studiem N, Vrtcem Velenje, svetovno prvakinjo v igranju diatonične harmonike Tjašo Lesjak, saksofonistom in kulturnim ustvarjalcem leta v Mestni občini Velenje Juretom Puklom, Mihom Korenom in Matevžem Šaleharjem – Hamom.

Ob 20. uri bomo praznovanje na Titovem trgu nadaljevali na veselici z Ansamblom Stil, na kateri bomo brezplačno razdelili 1.000 porcij čevapčičev in 500 litrov piva.

Želimo si, da bi praznovali skupaj, zato vas vabimo na vse tri dogodke.

ZAVRTI IN SE RAZVAJAJ!

  • Kolo lahko zavrtiš enkrat na dan.
Poizkusi srečo
Strinjam se, da me Mestna občina Velenje obvešča o vseh svojih novostih in dogodkih, saj želim biti informiran/-a o pomembnem dogajanju v mojem kraju.
Več o vaših novih pravicah po GDPR uredbi izveste tukaj.
Strinjam se s pravili nagradne igre in dovoljujem, da se moji oddani osebni podatki uporabijo za potrebe nagradne igre.
Never
Remind later
No thanks
Skip to content