Poznate možnost brezplačne E-oskrbe na daljavo?

Brezplačna E-oskrba starejšim, invalidom in kroničnim bolnikom omogoča samostojnejše, bolj varno in neodvisno bivanje v domačem okolju, saj zagotavlja 24-urno povezavo z asistenčnim centrom oz. zdravstvenim osebjem in organizacijo pomoči, če jo uporabniki potrebujejo. V Sloveniji so potrebe po E-oskrbi velike, tako da so trenutno razpoložljive kvote projekta zapolnjene, vendar pa bo konec letošnjega leta predvideno vključevanje večjega števila novih uporabnikov, zato vsem, ki bi storitev želeli, predlagamo, da se čimprej prijavijo. V Mestni občini Velenje je trenutno v projekt vključenih 100 občanov.
Brezplačni paket E-oskrbe zajema: najem in uporabo varovalnega telefona z gumbom za klic na pomoč, najem in uporabo zapestnice z gumbom za klic na pomoč, najem in uporabo mobilnega detektorja gibanja na obesku za klic na pomoč, SIM-kartico z direktno povezavo v asistenčni center, asistenčne storitve 24 ur na dan ter vzdrževanje in servisiranje opreme. E-oskrba je samostojna storitev, ki ni vezana na druge storitve operaterja (ni pomembno, pri katerem operaterju imate storitve telefonije in interneta).

Do brezplačne E-oskrbe so sicer upravičeni vsi, ki so polnoletni, živijo doma in niso vključeni v celodnevne oblike institucionalnega varstva ter izpolnjujejo vsaj enega izmed naslednjih pogojev: v skladu s predpisi s področja invalidskega in pokojninskega zavarovanja jim je priznana invalidnost, v skladu s predpisi s področja invalidskega in pokojninskega zavarovanja prejemajo dodatek za pomoč in postrežbo, zaradi nevroloških oziroma nevromišičnih obolenj so ogroženi za padec oziroma so zaradi kognitivnega upada pri demenci izpostavljeni različnim neželenim dogodkom v okolju, imajo zaradi posledic bolezni, starostne oslabelosti, poškodb, invalidnosti, pomanjkanja ali izgube intelektualnih sposobnosti omejeno sposobnost samooskrbe in bivajo pretežni del dneva sami, so stari 65 let ali več in živijo pretežni del dneva sami.

Vsi, ki potrebujete E-oskrbo, izpolnite izjavo za vključitev v projekt in ga pošljite na enega od naslednjih naslovov ZDUS, Kebetova ulica 9, 1000 Ljubljana ali lokalno društvo upokojencev ali Telekom Slovenije (za E-oskrbo), Cigaletova 15, 1000 Ljubljana ali eoskrba@telekom.si.
Občani in občanke Mestne občine Velenje se lahko za pomoč pri izpolnjevanju obrazca za vključitev v projekt obrnejo na sodelavko Nino Korelc (info@velenje.si, 8961 738).

Projekt E-oskrba na daljavo financira Ministrstvo Republike Slovenije za solidarno prihodnost, ki v okviru razpoložljivih kvot zagotavlja brezplačno uporabo storitve E-oskrba do uveljavitve pravice do e-oskrbe iz Zakona o dolgotrajni oskrbi. Projekt se izvaja skupaj s konzorcijskim partnerjem Zvezo društev upokojencev Slovenije (ZDUS).

IZJAVA ZA VKLJUČITEV V PROJEKT

ZAVRTI IN SE RAZVAJAJ!

  • Kolo lahko zavrtiš enkrat na dan.
Poizkusi srečo
Strinjam se, da me Mestna občina Velenje obvešča o vseh svojih novostih in dogodkih, saj želim biti informiran/-a o pomembnem dogajanju v mojem kraju.
Več o vaših novih pravicah po GDPR uredbi izveste tukaj.
Strinjam se s pravili nagradne igre in dovoljujem, da se moji oddani osebni podatki uporabijo za potrebe nagradne igre.
Never
Remind later
No thanks
Skip to content