Posledice silovitega neurja sanira več kot 100 gasilcev, koncesionarji in drugi

Današnje neurje je povzročilo veliko škodo tudi na območju Mestne občine Velenje. Največ škode je bilo na cestni infrastrukturi, veliko dreves je podrtih, voda ja poplavljala kleti, neurje je odkrivalo strehe. Intervencijske ekipe so že zagotovile prevoznost cest in sanirale najbolj prizadeta območja. Škodo si je na terenu ogledal tudi župan Mestne občine Veleje Peter Dermol s sodelavci.

Okoli 4. ure zjutraj je Velenje prebudilo močno neurje, ki je povzročilo veliko škodo na celotnem območju občine. Zaradi neurja je bilo odkritih 15 streh gospodarskih in stanovanjskih objektov ter podrtih veliko dreves. Drevje je padalo tudi na avtomobile. Kar nekaj škode beležimo tudi zaradi poplavljenih kletnih površin.

Že od zgodnjih jutranjih ur je na terenu več kot 100 gasilcev, predstavniki civilne zaščite, koncesionarja za vzdrževanje mestnih zelenic in pogodbena podjetja civilne zaščite. Gasilci so z odstranitvijo podrtih dreves reševali predvsem dostopnost do mesta na širšem območju občine. Ceste so že prevozne. Intervencijske ekipe nadaljujejo s sanacijo neurja z odvažanjem drevnin s prizadetih območij, škodo bomo ocenjevali naknadno.

ZAVRTI IN SE RAZVAJAJ!

  • Kolo lahko zavrtiš enkrat na dan.
Poizkusi srečo
Strinjam se, da me Mestna občina Velenje obvešča o vseh svojih novostih in dogodkih, saj želim biti informiran/-a o pomembnem dogajanju v mojem kraju.
Več o vaših novih pravicah po GDPR uredbi izveste tukaj.
Strinjam se s pravili nagradne igre in dovoljujem, da se moji oddani osebni podatki uporabijo za potrebe nagradne igre.
Never
Remind later
No thanks
Skip to content