Poletne kulturne prireditve lepšajo poletne dni

Festival Velenje letos organizira že 39. Poletne kulturne prireditve, ki nam lepšajo poletne dni. Do začetka septembra bodo pripravili več kot 70 najrazličnejših dogodkov in prireditev za vse generacije in okuse. Popestrite si poletje s kulturo in zabavo, prepustite se glasbi, filmu pod zvezdami, morda plesu ali gledališču, ustavite se v galerijskem razstavišču, na travniku ob šopku dogodkov za otroke. 39. Poletne kulturne prireditve vas bodo razvajale z izbrano in pestro ponudbo vse do poznega poletja na različnih prizoriščih v mestu. Seznam dogodkov najdete v koledarčku prireditev ali na njihovi spletni strani www.festival-velenje.si.

Lansko leto so na Festivalu Velenje organizirali, izvedli oz. sodelovali pri 1.034 dogodkih, ki se jih je udeležilo 147.098 obiskovalcev. Samostojno so pripravili oziroma bili koproducenti pri 188 dogodkih, ki jih je obiskalo 40.651 obiskovalcev. V enoti Galerija Velenje so pripravili 175 dogodkov in zabeležili 6.087 obiskovalcev. Skupaj s partnerji so v razmeram prilagojeni obliki organizirali največji slovenski dogodek za otroke – Pikin festival, ki ga je po njihovi oceni obiskalo okoli 50.000 ljudi. Lani so organizirali še 27 različnih dogodkov izven Velenja, v kinu pa na 513 predstavah našteli 20.492 obiskovalcev. Sodelovali so še pri organizaciji 120 dogodkov drugih organizatorjev, ki jih je obiskalo 28.025 obiskovalcev. Festival Velenje je v letu 2022 pripravil 4 prostorske inštalacije, galerija pa 6 spletnih dogodkov, ki si jih je ogledalo 1.843 oseb.

Mestna občina Velenje je iz proračuna za delovanje Festivala Velenje v letu 2022 namenila sredstva v višini 1.321.027 evrov, kar predstavlja 79 % celotnih prihodkov festivala.

Prijazno vabljeni na poletne kulturne prireditve!

ZAVRTI IN SE RAZVAJAJ!

  • Kolo lahko zavrtiš enkrat na dan.
Poizkusi srečo
Strinjam se, da me Mestna občina Velenje obvešča o vseh svojih novostih in dogodkih, saj želim biti informiran/-a o pomembnem dogajanju v mojem kraju.
Več o vaših novih pravicah po GDPR uredbi izveste tukaj.
Strinjam se s pravili nagradne igre in dovoljujem, da se moji oddani osebni podatki uporabijo za potrebe nagradne igre.
Never
Remind later
No thanks
Skip to content