Poleg organizacij za upokojence bomo sofinancirali tudi zveze in združenja

Mestna občina Velenje od leta 2020 sofinancira programe organizacij upokojencev, saj se zavedamo, kako pomembni so naši starejši občani za celotno lokalno skupnost. Sedaj smo odlok dopolnili in omogočamo tudi sofinanciranje programov zvez in združenj upokojencev. Za razpis, ki ga bomo objavili predvidoma v začetku marca, bomo v letu 2024 namenili 45.000 evrov.

Po novem odloku je razpis razdeljen na dva sklopa, prvi sklop je namenjen zvezam in združenjem upokojenskih društev, drugi pa društvom za upokojence. Dopolnjena so merila za sofinanciranje posameznih organizacij upokojencev (upoštevalo se bo število članov v posamezni organizaciji upokojencev in stalno prebivališče članov). Posodobljen odlok pa uvaja tudi omejitev, po kateri organizacije upokojencev iz naslova istega programa dejavnosti njegovega dela ali projekta, ki predstavlja del prijavljenega programa dejavnosti za tekoče leto, niso upravičene do sofinancerskih sredstev iz drugih javnih razpisov ali proračunskih postavk Mestne občine Velenje.

Pred objavo razpisa bomo za vsa društva upokojencev izvedli tudi javno predstavitev.

ZAVRTI IN SE RAZVAJAJ!

  • Kolo lahko zavrtiš enkrat na dan.
Poizkusi srečo
Strinjam se, da me Mestna občina Velenje obvešča o vseh svojih novostih in dogodkih, saj želim biti informiran/-a o pomembnem dogajanju v mojem kraju.
Več o vaših novih pravicah po GDPR uredbi izveste tukaj.
Strinjam se s pravili nagradne igre in dovoljujem, da se moji oddani osebni podatki uporabijo za potrebe nagradne igre.
Never
Remind later
No thanks
Skip to content