Podpisali pogodbo za izgradnjo največjega skejt parka v Sloveniji

Danes so direktor javnega zavoda Rdeča dvorana Športno rekreacijski zavod Velenje in predstavnika podjetja Andrejc Nizke gradnje podpisali pogodbo za začetek gradnje novega športnega objekta Urbani park. V prvi fazi bomo zgradili dve igrišči za ulično košarko, 2.000 kvadratnih metrov velik skejt park, največji v Sloveniji, ter servisni objekt. Vrednost investicije znaša 2 milijona evrov. V nadaljevanju projekta načrtujemo še izgradnjo balvanske dvorane za športno plezanje.

Župan Mestne občine Velenje Peter Dermol je izrazil veliko zadovoljstvo, da s podpisom pogodbe realiziramo projekt, ki bo z zagotavljanjem odlične športne infrastrukture pomembno prispeval k nadaljnjemu razvoju športa v Mestni občini Velenje.

Urbani park bo urejen na območju zasutega letnega bazena (Kopališka cesta). Z novim objektom bo Velenje pridobilo nov prostor tako za razvoj perspektivnih mladih športnikov kot tudi za aktivno preživljanje prostega časa. Hkrati z gradnjo novega športnega parka bomo celostno uredili dostop za pešce, ki bo prilagojen tudi osebam s posebnimi potrebami. Vsebine smo oblikovali v sodelovanju z Društvom urbanih športov Duša Velenje. Skejt park, ki bo za uporabnike brezplačen, bo primeren za izvajanje različnih urbanih športov.

Poligon, ki bo namenjen rolkarjem, kolesarjem, rolerjem in skirojem, prilagojenim za izvajanje trikov, bo omogočal vadbo tudi v večernih urah, saj bo osvetljen. V začetku aprila bo izvajalec ogradil območje in začel z deli.

Naša želja je, da s projektom nadaljujemo čim prej in da v najkrajšem možnem času zgradimo tudi balvansko dvorano. Za prvo fazo smo zagotovili lastna sredstva, v tej finančni perspektivi Evropske unije pa bomo za nadaljevanje projekta poskušali zagotoviti še druge vire sofinanciranja.

ZAVRTI IN SE RAZVAJAJ!

  • Kolo lahko zavrtiš enkrat na dan.
Poizkusi srečo
Strinjam se, da me Mestna občina Velenje obvešča o vseh svojih novostih in dogodkih, saj želim biti informiran/-a o pomembnem dogajanju v mojem kraju.
Več o vaših novih pravicah po GDPR uredbi izveste tukaj.
Strinjam se s pravili nagradne igre in dovoljujem, da se moji oddani osebni podatki uporabijo za potrebe nagradne igre.
Never
Remind later
No thanks
Skip to content