Podeljena priznanja za najboljše inovacije SAŠA regije

Konec tedna je Savinjsko–šaleška gospodarska zbornica v Nazarjah podelila priznanja za najboljše inovacije SAŠA regije, šest zlatih, šest srebrnih in dve bronasti priznanji. Tri najbolje ocenjene zlate inovacije, Gorenje z novo generacijo samostojnih hladilno zamrzovalnih aparatov širine 600 milimetrov, podjetje BSH Hišni aparati iz Nazarij z inovativnim kuhalnim procesorjem Cookit in velenjsko podjetje Mega M za pametno domače polnjenje električnih vozil, so se uvrstile na nacionalno ocenjevanje.

Zlato priznanje so prejela še podjetja Amibit iz Velenja za sistem optimizacije porabe energije, Podkrižnik za celovite procese pametne elektro mobilnosti na vodi ter Gorenje za povezljive kuhinjske aparate in storitve.

Srebrna priznanja so prejeli Autetech za avtomatizacijo livarne, Datagrad za elektronski gradbeni dnevnik, Premogovnik Velenje za magnetno izločevanje feromagnetnih tujkov iz transporta premoga, BSH Hišni aparati Nazarje za napovedi kakovosti aparatov v proizvodnji s pomočjo umetne inteligence, Podkrižnik za konceptualne rešitve na področju znanosti polimernih materialov v razvoju pogonskih aplikacij in Gorenje orodjarna za inovativno transferno orodje.

Bronasti priznanji pa sta prejeli Plastika Skaza za Bokashi Organko 2 Ocean – kuhinjski kompostnik iz recikliranih ribiških mrež – in Komunalno podjetje Velenje za zvišanje učinkovitosti proizvodnje električne energije iz bioplina na centralni čistilni napravi Šaleške doline.Na letošnji razpis zbornice je prispelo 14 prijav iz 11 podjetij oz. prijaviteljev.

Pri navedenih inovacijskih projektih, ki jih je ocenjevala strokovna komisija zbornice, je sodelovalo skupno 138 inovatorjev. Nacionalna priznanja za inovacije bodo podelili 12. oktobra na Dnevu inovativnosti 2021 na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani.

Prijazen pozdrav

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje

ZAVRTI IN SE RAZVAJAJ!

  • Kolo lahko zavrtiš enkrat na dan.
Poizkusi srečo
Strinjam se, da me Mestna občina Velenje obvešča o vseh svojih novostih in dogodkih, saj želim biti informiran/-a o pomembnem dogajanju v mojem kraju.
Več o vaših novih pravicah po GDPR uredbi izveste tukaj.
Strinjam se s pravili nagradne igre in dovoljujem, da se moji oddani osebni podatki uporabijo za potrebe nagradne igre.
Never
Remind later
No thanks
Skip to content