PGD Velenje bogatejše za novo gasilsko vozilo in prenovljene garažne prostore

Mestna občina Velenje je v okviru rednega financiranja javne gasilske službe Prostovoljnemu gasilskemu društvu Velenje v uporabo predala novo gasilsko vozila GVM-1 in prenovljene garažne prostore. Investiciji bomo sofinancirali v višini 62.000 evrov.

 V letošnjem proračunu za izvajanje javne gasilske službe namenjamo skoraj 1,3 milijona evrov, in sicer za delovanje javnega zavoda Poklicna gasilska enota Velenje, izvajanje javne gasilske službe prostovoljnih gasilskih društev in vzdrževanje gasilskih domov. Sredstva namenjamo tudi za nakup opreme, zdravniške preglede, dekontaminacijo opreme in ostalo.

V prihodnjem letu bomo med drugim v višini 570.000 evrov sofinancirali nakup gasilskih vozil za PGD Pesje in PGD Škale. S podobnimi investicijami bomo nadaljevali tudi v prihodnje, saj se zavedamo pomena kakovostne opreme pri opravljanju dela tako prostovoljnih kot tudi poklicnih gasilcev.

S sprejetim Odlokom o varstvu pred naravnimi in drugimi nesrečami v Mestni občini Velenje poskušamo še dodatno zmanjšati število nesreč oziroma njenih posledic.

Ponosni smo na delo vseh gasilcev, tudi na poklicno gasilsko enoto, ki je dobro zaživela in aktivno deluje tako na področju javne gasilske službe kot tudi na trgu.

ZAVRTI IN SE RAZVAJAJ!

  • Kolo lahko zavrtiš enkrat na dan.
Poizkusi srečo
Strinjam se, da me Mestna občina Velenje obvešča o vseh svojih novostih in dogodkih, saj želim biti informiran/-a o pomembnem dogajanju v mojem kraju.
Več o vaših novih pravicah po GDPR uredbi izveste tukaj.
Strinjam se s pravili nagradne igre in dovoljujem, da se moji oddani osebni podatki uporabijo za potrebe nagradne igre.
Never
Remind later
No thanks
Skip to content