PGD Pesje bo prevzelo novo gasilsko vozilo

Mestna občina Velenje bo v okviru rednega financiranja javne gasilske službe Prostovoljnemu gasilskemu društvu Pesje v petek, 2. februarja, ob 17. uri pred domom Krajevne skupnosti Pesje v uporabo predala novo gasilsko vozila GVC-2. Investicijo bomo sofinancirali v višini 270.000 evrov.

Nadaljujemo s sofinanciranjem nakupov gasilskih vozil tako prostovoljnih kot tudi poklicnih gasilcev, saj se zavedamo pomena kakovostne opreme pri opravljanju njihovega dela. Letos bomo v višini 570.000 evrov sofinancirali nakup gasilskih vozil za PGD Pesje in PGD Škale. Tudi Poklicna gasilska enota Velenje bo kmalu bogatejša za novo gasilsko vozilo GVC-1, ki ga bo kupila z lastnimi in donacijskimi sredstvi.

V letošnjem proračunu za izvajanje javne gasilske službe namenjamo skoraj 1,7 milijona evrov, in sicer za delovanje javnega zavoda Poklicna gasilska enota Velenje, izvajanje javne gasilske službe prostovoljnih gasilskih društev in vzdrževanje gasilskih domov. Sredstva namenjamo tudi za nakup opreme, zdravniške preglede, dekontaminacijo opreme in ostalo.

Ponosni smo na delo vseh gasilcev, tudi na poklicno gasilsko enoto, ki je dobro zaživela in aktivno deluje tako na področju javne gasilske službe kot tudi na trgu.

ZAVRTI IN SE RAZVAJAJ!

  • Kolo lahko zavrtiš enkrat na dan.
Poizkusi srečo
Strinjam se, da me Mestna občina Velenje obvešča o vseh svojih novostih in dogodkih, saj želim biti informiran/-a o pomembnem dogajanju v mojem kraju.
Več o vaših novih pravicah po GDPR uredbi izveste tukaj.
Strinjam se s pravili nagradne igre in dovoljujem, da se moji oddani osebni podatki uporabijo za potrebe nagradne igre.
Never
Remind later
No thanks
Skip to content