Parkirajmo v garažnih hišah, varčujmo in varujmo okolje

V garažnih hišah omogočamo finančno ugodno parkiranje, saj želimo zmanjšati število avtomobilov v središču mesta, spodbujati trajnostno mobilnost in znižati izpuste zaradi prometa. Tudi s tem namenom smo letos v primerjavi z lanskim letom kar za petino znižali ceno letne parkirne karte, in sicer z 250 na 200 evrov in ceno mesečne s 25 na 20 evrov. Parkiranje je varno, saj so v garažnih hišah postavljene varnostne kamere.

Parkirišča v modrih conah so pogosto polno zasedena, v garažnih hišah pa je veliko prostih parkirnih mest. Prav zato želimo voznike spodbuditi k parkiranju v garažnih hišah. V garažnih hišah Gorica, Mercator in Avtobusna postaja (1. etaža) cena letne parkirne karte znaša 200 evrov, mesečne pa 20 evrov, kar znaša manj kot evro na dan.

Brezplačno parkiranje omogočamo v vseh modrih conah (potrebno je na vidnem mestu označiti čas prihoda na parkirišče), in sicer do 30 minut v modrih conah A, B, E in G, v modri coni F do 60 minut, v modrih conah C, D in H pa do 120 minut. Najnižjo ceno parkiranja omogočamo v kletnih etažah garažnih hiš Mercator, Gorica ter na 1. etaži garažne hiše Avtobusna postaja, in sicer 0,30 evra za 60 minut. Najvišja cena parkiranja na uro pa je v modri coni F, pri Velenjski plaži, in sicer 1 evro na uro oz. največ 5 evrov (za več kot 5 ur oz. cel dan).

V modrih conah je poleg nakupa parkirnih kart možno plačati parkirnino na parkomatih s kovanci, s pomočjo mobilnih telefonov preko SMS sporočil (z izjemo GH Gorica) ali preko mobilne aplikacije EasyPark.

V vseh modrih conah je trenutno 3.017 parkirnih mest, ki jih pokrivamo z 31 parkomati in 3 blagajnami. V garažnih hišah je na voljo 1.353 parkirnih mest, nameščenih je 5 parkomatov in zapornice.

Več informacij o upravljanju s parkirišči in garažnimi hišami lahko najdete na povezavi Modre cone (kp-velenje.si), kjer zagotavljajo tudi e-naročanje parkirnih abonmajev in dovolilnic ter parkirnih kart.

Poleg ugodnega parkiranja v garažnih hišah občanom in gostom omogočamo brezplačen mestni avtobus Lokalc, aktivno širimo mrežo kolesarskih prog in z različnimi projekti spodbujamo trajnostno mobilnost.

ZAVRTI IN SE RAZVAJAJ!

  • Kolo lahko zavrtiš enkrat na dan.
Poizkusi srečo
Strinjam se, da me Mestna občina Velenje obvešča o vseh svojih novostih in dogodkih, saj želim biti informiran/-a o pomembnem dogajanju v mojem kraju.
Več o vaših novih pravicah po GDPR uredbi izveste tukaj.
Strinjam se s pravili nagradne igre in dovoljujem, da se moji oddani osebni podatki uporabijo za potrebe nagradne igre.
Never
Remind later
No thanks
Skip to content