Odziv župana Mestne občine Velenje na tragični dogodek v Velenju

V zadnjih dneh mediji poročajo o tragičnem dogodku, ki se je v sredo, 29. marca, zjutraj zgodil v Velenju, ko je oseba izgubila življenje. Zavedamo se, da je tragedija pretresla tako zaposlene v zdravstvenem domu kot tudi občanke in občane, ki spremljajo poročanje novinarjev. Sočustvujemo s svojci pokojnega in jim izrekamo iskreno in globoko sožalje.

V Zdravstvenem domu Velenje so takoj po nesreči uvedli notranjo strokovno preiskavo, s katero bodo raziskali okoliščine dogodka. Ko bo ta zaključena, pričakujemo podrobno poročilo, na osnovi katerega bomo lahko sprejemali nadaljnje odločitve. Če bodo ugotovljene nepravilnosti v postopku obravnave pacienta, bomo sprejeli ustrezne ukrepe.

Prav tako bomo predlagali, da v torek, 4. aprila, na seji Sveta Mestne občine Velenje svetnice in svetniki dnevni red seje razširijo z novo točko, in sicer seznanitev s tragičnim dogodkom. Na seji bo župan Mestne občine Velenje Peter Dermol predstavil predlog dodatnih ukrepov na področju delovanja in organizacije dela Sveta javnega zavoda Zdravstveni dom Velenje.

Vzpostavili smo kontakt z Ministrstvom za zdravje, s katerim želimo koordinirano voditi vse postopke nadzora.

ZAVRTI IN SE RAZVAJAJ!

  • Kolo lahko zavrtiš enkrat na dan.
Poizkusi srečo
Strinjam se, da me Mestna občina Velenje obvešča o vseh svojih novostih in dogodkih, saj želim biti informiran/-a o pomembnem dogajanju v mojem kraju.
Več o vaših novih pravicah po GDPR uredbi izveste tukaj.
Strinjam se s pravili nagradne igre in dovoljujem, da se moji oddani osebni podatki uporabijo za potrebe nagradne igre.
Never
Remind later
No thanks
Skip to content