Odprto pismo za zakonsko ureditev upokojevanja rudarjev

Objavljamo odprto pismo župana Mestne občine Velenje Petra Dermola, ki ga je naslovil na ministra za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Republike Slovenije Luko Mesca.

Sindikat pridobivanja energetskih surovin Slovenije (SPESS), ki zastopa interese in pravice delavcev, zaposlenih v premogovništvu, se je obrnil na župana Mestne občine Velenje Petra Dermola in opozoril na nujnost zakonske ureditve poklicnega upokojevanja rudarjev.

Kot lokalna skupnost si nenehno prizadevamo za varstvo pravic rudarjev, zato je potrebno najti ustrezno sistemsko rešitev znotraj obstoječe zakonodaje ali urejanje pravic rudarjev umestiti v nov Zakon o postopnem zapiranju Premogovnika Velenje, ki ga bomo v lokalni skupnosti podprli.

V dopisu župan Peter Dermol navaja, da je varstvo pravic rudarjev v obdobju prestrukturiranja prioriteta lokalne skupnosti in v skladu s smernicami za pravičen prehod si moramo k temu prizadevati vsi.

Prijazen pozdrav!

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje

ZAVRTI IN SE RAZVAJAJ!

  • Kolo lahko zavrtiš enkrat na dan.
Poizkusi srečo
Strinjam se, da me Mestna občina Velenje obvešča o vseh svojih novostih in dogodkih, saj želim biti informiran/-a o pomembnem dogajanju v mojem kraju.
Več o vaših novih pravicah po GDPR uredbi izveste tukaj.
Strinjam se s pravili nagradne igre in dovoljujem, da se moji oddani osebni podatki uporabijo za potrebe nagradne igre.
Never
Remind later
No thanks
Skip to content