Odbor za pomoč občankam in občanom lani razdelil slabih 20 tisoč evrov

V lanskem letu je Odbor za pomoč občankam in občanom Mestne občine Velenje obravnaval 12 vlog. Pomoč v skupni višini 19.845 evrov je bila nakazana 11 posameznikom oziroma družinam, in sicer za plačilo mesečnih položnic, nakup hrane in osnovnih življenjskih potrebščin, ter humanitarnim organizacijam za letovanje otrok na morju ter nakup dvigala.

Največ sredstev, 10 tisoč evrov, smo namenili Rdečemu križu Slovenije, Območnemu združenju Velenje za pomoč družini pri nakupu dvigala. Več kot 5.000 evrov smo namenili finančni pomoči občanom za nakup hrane in osnovnih življenjskih potrebščin ter plačevanju položnic, 3.500 evrov pa smo namenili Medobčinski zvezi prijateljev mladine Velenje za letovanje otrok.

V Upravi Mestne občine Velenje smo se ob koncu lanskega leta odločili, da bomo dodatna sredstva za dobrodelnost namenili različnim organizacijam. Odbor za pomoč občankam in občanom Mestne občine Velenje, Varstveno delovni center SAŠA, Dom za varstvo odraslih Velenje, Medobčinska zveza prijateljev mladine Velenje in Plavalni klub Velenje so dobili dodatna sredstva v skupni višini 20 tisoč evrov.

Drago Kolar je predsednik Odbora za pomoč občankam in občanom Mestne občine Velenje, ki je bil ustanovljen leta 2009 z namenom, da uravnoteženo skrbi in koordinira dobrodelne aktivnosti za pomoč posameznikom, družinam in skupinam.

Upravičence, postopek in merila dodeljevanja denarnih pomoči s podračuna za dobrodelne namene določa pravilnik. Do denarnih pomoči po tem pravilniku so upravičeni huje materialno ogroženi posamezniki in družine, ki so vse zakonske možnosti za rešitev socialne stiske že izkoristili in so se zaradi spleta neugodnih okoliščin, na katere niso mogli vplivati, znašli v takšnem položaju, da ne morejo poravnati najnujnejših obveznosti.

Sredstva za pomoč družinam in posameznikom v naši lokalni skupnosti, ki so se znašli v stiski, ves čas zbiramo na podračunu za dobrodelne namene Mestne občine Velenje SI56 0133 3600 0000 925.

ZAVRTI IN SE RAZVAJAJ!

  • Kolo lahko zavrtiš enkrat na dan.
Poizkusi srečo
Strinjam se, da me Mestna občina Velenje obvešča o vseh svojih novostih in dogodkih, saj želim biti informiran/-a o pomembnem dogajanju v mojem kraju.
Več o vaših novih pravicah po GDPR uredbi izveste tukaj.
Strinjam se s pravili nagradne igre in dovoljujem, da se moji oddani osebni podatki uporabijo za potrebe nagradne igre.
Never
Remind later
No thanks
Skip to content