Odbor za pomoč našim občankam in občanom lani pomagal 21-krat

Lani smo preko Odbora za pomoč občankam in občanom Mestne občine Velenje zbrali 10.992,12 evra ter pomagali 21 občankam in občanom v stiski. Sredstva v višini 820 evrov smo prejeli kot donacije fizičnih oseb, sredstva v višini 10 tisoč evrov kot donacijo Mestne občine Velenje. Nekaj sredstev pa je iz naslova obresti pozitivnega stanja na računu (172,12 evra). Ob zaključku leta je bilo stanje na podračunu za dobrodelne namene 11.213 evrov. Odbor se je v letu 2023 zaradi finančnih in socialnih stisk občanov sestal devetkrat. Obravnaval je osemindvajset vlog za pomoč socialno ogroženim družinam, posameznikom in organizacijam. Za nakup invalidskega vozička smo namenili 4 tisoč evrov, 2 tisoč evrov za počitnice otrok, ki jih je organizirala MZPM Velenje, za akcijo Deželak junak tisoč evrov, za plačilo položnic socialno šibkih smo namenili 4.720 evrov. Poročilu o delu odbora je na zadnji seji prisluhnil tudi občinski svet.

Odbor za pomoč občankam in občanom Mestne občine Velenje je bil ustanovljen v letu 2009 z namenom, da bo uravnoteženo skrbel in koordiniral dobrodelne aktivnosti za pomoč posameznikom in družinam v Mestni občini Velenje. Hkrati z odborom je bila ustanovljena Delovna skupina za ugotavljanje upravičenosti do pomoči s podračuna za dobrodelne namene Mestne Občine Velenje, katere naloga je priprava predlogov za dodelitev pomoči v skladu s Pravilnikom o dodeljevanju denarnih pomoči s podračuna za dobrodelne namene Mestne občine Velenje.

Mesto s srcem kot se radi pohvalimo v Velenju lajša stiske svojih občanov tudi s številnimi drugimi aktivnostmi; omogočamo brezplačno pravno pomoč, brezplačno psihološko svetovanje, energetsko svetovanje, enkratno denarno pomoč, pomoč ob rojstvu otroka, omogočamo brezplačno vožnjo z mestnim potniškim prometom Lokalcem, vsako leto ob začetku novega šolskega leta brezplačno razdelimo zvezke velenjskim dijakom in učencem in še bi lahko naštevali.

Predsednik odbora je predsednik Medobčinskega društva invalidov Šaleške doline Velenje Drago Kolar. Člani odbora so: predsednica Medobčinske zveze prijateljev mladine Velenje Bojana Špegel, predsednica Društva za boj proti raku Velenje Branka Drk, članica Društva šaleških likovnikov Viktorija Meh, direktorica Festivala Velenje Barbara Pokorny, nekdanji član Društva humoristov Velenje Bojan Petrej, vodja Župnijske Karitas Velenje Jelka Borovnik, predsednik Rdečega križa Slovenije OZ Velenje Jože Kožar, predstavnica Centra za socialno delo Savinjsko-Šaleška, Enota Velenje Aleksandra Švenda, pomočnica direktorja Zdravstvenega doma Velenje Tanja Kontič, vodja Urada za javne finance in splošne zadeve Mestne občine Velenje Amra Kadrič in svetovalka na Uradu za družbene dejavnosti Mestne občine Velenje Tea Čandić.

 

ZAVRTI IN SE RAZVAJAJ!

  • Kolo lahko zavrtiš enkrat na dan.
Poizkusi srečo
Strinjam se, da me Mestna občina Velenje obvešča o vseh svojih novostih in dogodkih, saj želim biti informiran/-a o pomembnem dogajanju v mojem kraju.
Več o vaših novih pravicah po GDPR uredbi izveste tukaj.
Strinjam se s pravili nagradne igre in dovoljujem, da se moji oddani osebni podatki uporabijo za potrebe nagradne igre.
Never
Remind later
No thanks
Skip to content