Od četrtka dalje na voljo skejt park

Nov športni objekt Urbani park, ki nudi infrastrukturo za dva mlada olimpijska športa (ulično košarko in skejtanje) ter uporabnikom nudi skejt objekte v dveh disciplinah (street in bowl), ima uporabno dovoljenje. Nova športna infrastruktura, katere upravljavec je javni zavod Rdeča dvorana ŠRZ, bo na voljo za uporabo od četrtka, 4. aprila, dalje. Uradno odprtje načrtujemo 25. maja, ko bo Velenje gostilo tekmovanje Best Foot Forward Europe Tour, ki je največja evropska turneja v amaterskem rolkanju. Uporaba skejt parka je brezplačna, igrišči za ulično košarko pa sta plačljivi. V drugi fazi projekta načrtujemo še izgradnjo balvanske dvorane.

Urbani park, ki se nahaja na Kopališki cesti ob Bazenu Velenje, zajema 2.203,47 m2 velik skejt park, t. i. poligon, ki je namenjen rolkarjem, kolesarjem, rolerjem in skirojem, prilagojenim za izvajanje trikov; dve igrišči za ulično košarko v skupni izmeri cca 460 m2 in pomožni objekt v velikosti 217,48 m2. V sklopu gradnje smo uredili tudi dostop za pešce, ki je zdaj prilagojen tudi osebam s posebnimi potrebami, površine okoli parka, brežine, izvedla se je tudi predpriprava za izgradnjo balvanske dvorane za športno plezanje (druga faza projekta). Celotni park je osvetljen, posebej pa sta osvetljeni tudi igrišči za ulično košarko.

Uporaba skejt parka je brezplačna. Na recepciji Bazena Velenje si je skupaj z zaščitno opremo (ščitniki in čelada) mogoče izposoditi rolke in skiro za skoke. Cena izposoje je 3 evre, varščina 10 evrov. Igrišči za ulično košarko sta plačljivi. Cena uporabe je 6 evrov/uro in 8 evrov/uro ob uporabi razsvetljave. Vstopnico za uporabo igrišča bo mogoče kupiti na recepciji Bazena Velenje vsak dan med tednom med 6. in 21. uro in med vikendom med 8. in 21. uro. Uporabnik bo ob plačilu prejel QR kodo, s katero si bo odklenil vrata na košarkarsko igrišče in vstop do sanitarij v pomožnem objektu. Ker se na podlagi, ki je na igrišču ulične košarke, uporablja drugačna košarkarska žoga, si je to mogoče izposoditi za 2 evra/uro in varščino 10 evrov. Vse zainteresirane pozivamo k vpisu stalnih terminov za igranje ulične košarke, ki si jih lahko rezervirate na recepciji Bazena Velenje ali Upravi zavoda Rdeča dvorana (info@srz-rdeca-dvorana.si, 03 898 74 00 ali 03 897 02 04).

Vrednost investicije prve faze projekta znaša 2.097.604 evrov, od tega je Mestna občina Velenje zagotovila 1.997.604 evrov, Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport pa 100.000 evrov. Gradbena, obrtniška in instalacijska dela je izvedlo podjetje Andrejc, nizke gradnje, urejanje okolja. Za prvo fazo smo zagotovili lastna sredstva, v tej finančni perspektivi Evropske unije pa bomo za nadaljevanje projekta poskušali zagotoviti še druge vire sofinanciranja. Naša želja je, da s projektom nadaljujemo čim prej in da v najkrajšem možnem času zgradimo tudi balvansko dvorano.

V Mestni občini Velenje se zavedamo, da so sodobna športna infrastruktura in urejene športnorekreacijske površine pogoj za aktivno udejstvovanje mladih v športu. Mladi s športom pridobijo neprecenljivo znanje o zdravem načinu življenja, samodisciplino in socialne veščine. S športom koristno zapolnijo prosti čas in ponotranjijo zdrav življenjski slog. V Velenju smo ponosni na novo urbano športno infrastrukturo, ki v mestu nudi nov prostor za razvoj perspektivnih mladih športnikov in aktivno preživljanje prostega časa.

ZAVRTI IN SE RAZVAJAJ!

  • Kolo lahko zavrtiš enkrat na dan.
Poizkusi srečo
Strinjam se, da me Mestna občina Velenje obvešča o vseh svojih novostih in dogodkih, saj želim biti informiran/-a o pomembnem dogajanju v mojem kraju.
Več o vaših novih pravicah po GDPR uredbi izveste tukaj.
Strinjam se s pravili nagradne igre in dovoljujem, da se moji oddani osebni podatki uporabijo za potrebe nagradne igre.
Never
Remind later
No thanks
Skip to content