Očistimo okolje digitalnih odpadkov

Tudi Mestna občina Velenje se pridružila vseslovenski akciji čiščenja digitalnih podatkov v okviru akcije Očistimo Slovenijo. V javni upravi bomo akcijo izvajali do 25. aprila, pozivamo pa tudi vse občanke in občane, da se nam pri tem pridružijo in s čiščenjem odvečnih gigabajtov okolje skupaj razbremenimo digitalnih odpadkov. Z enostavnim ukrepom lahko zmanjšamo emisije CO2 ter podaljšamo življenjsko dobo elektronske opreme.

Naš računalnik je ena velika omara s predali. In vsake toliko časa je potrebno to »omaro« malo pospraviti. To izvedemo tako, da v raziskovalcu ali na namizju poiščemo ikono Moj računalnik, v njej pa pregledamo in odvečne zadeve odstranimo iz map Dokumenti, Namizje, Prenosi, Slike. Mapa prenosi je samo začasna mapa, kjer se shranjuje vse, kar smo kdaj pogledali preko spleta. Začasno se v tej mapi ustvari kopija dokumenta, ko ga pogledamo. Vsi dokumenti v mapi prenosi so namenjeni izbrisu. Tako, da mapo prenosi lahko brez skrbi popolnoma izbrišemo. Ko izbrišemo nepotrebne dokumente iz vseh teh map, poiščemo Koš mapo. Pogledamo količino, ki smo jo izbrisali in koš izpraznimo.

Mestna občina Velenje je letos nosilec naziva evropski zeleni list 2024 in tudi s podporo takšnim aktivnostim spodbujamo bolj trajnostni in bolj zelen način življenja.

@EU Green Capital
#EUGreenLeaf
#zeleniambasadoreurope
#euzelenilist
#EUmissions
#MissionCities
#SloveniaGreen
#feelslovenia
#ForOurPlanet

ZAVRTI IN SE RAZVAJAJ!

  • Kolo lahko zavrtiš enkrat na dan.
Poizkusi srečo
Strinjam se, da me Mestna občina Velenje obvešča o vseh svojih novostih in dogodkih, saj želim biti informiran/-a o pomembnem dogajanju v mojem kraju.
Več o vaših novih pravicah po GDPR uredbi izveste tukaj.
Strinjam se s pravili nagradne igre in dovoljujem, da se moji oddani osebni podatki uporabijo za potrebe nagradne igre.
Never
Remind later
No thanks
Skip to content