Ocenjevalna komisija tekmovanja Moja dežela – lepa in gostoljubna prihaja v Velenje

Turistična zveza Slovenije je v sklopu projekta Moja dežela – lepa in gostoljubna 2022 pričela z ocenjevanjem večjih, srednjih in manjših mest ter turističnih, zdraviliških in izletniških krajev. Državna ocenjevalna komisija bo v petek, 15. julija 2022, v kategoriji večjih mest ocenjevala tudi Velenje. Zato organizacije, podjetja in občane prosimo, da še posebej v teh dneh po svojih močeh uredijo okolico svojih objektov.

Velenje je doslej v okviru projekta Moja dežela – lepa in gostoljubna že devetkrat (1995, 1999, 2001, 2007, 2009, 2010, 2015, 2019, 2020) prejelo prvo nagrado za urejenost; v letih 2011, 2013, 2014, 2018 in 2021 smo osvojili drugo mesto, tretje mesto pa v letih 2012 in 2017. Velenje je v lanskem letu zmagalo v spletnem glasovanju v kategoriji večjih mest in prejelo posebno priznanje »ljubljenec ljudskih src«. Ponosni smo, da je bila lani Velenjska plaža v kategoriji naravnih kopališč po mnenju slovenskih kopalk in kopalcev že četrtič zapored razglašena za najboljše naravno kopališče.

Naj nam bodo osvojene nagrade spodbuda, da tudi v prihodnje posebno skrb namenjamo urejenemu okolju. Zato organizacije, podjetja in občane prosimo, da še posebej v teh dneh po svojih močeh uredijo okolico svojih objektov (pokosijo travo, uredijo živo mejo in grmovnice, odpeljejo na odpad večje kosovne odpadke, počistijo prostor za zabojnike za smeti ipd.).

Verjamemo, da bo državna ocenjevalna komisija tudi tokrat nagradila naša prizadevanja za urejenost mesta, ki je rezultat skupnega dela in skrbi za lepo okolico.

ZAVRTI IN SE RAZVAJAJ!

  • Kolo lahko zavrtiš enkrat na dan.
Poizkusi srečo
Strinjam se, da me Mestna občina Velenje obvešča o vseh svojih novostih in dogodkih, saj želim biti informiran/-a o pomembnem dogajanju v mojem kraju.
Več o vaših novih pravicah po GDPR uredbi izveste tukaj.
Strinjam se s pravili nagradne igre in dovoljujem, da se moji oddani osebni podatki uporabijo za potrebe nagradne igre.
Never
Remind later
No thanks
Skip to content