Občanom želimo predstaviti, kako do prihrankov toplotne energije

V Mestni občini Velenje se zavedamo, da je nujno skrbno načrtovanje preobrazbe daljinskega ogrevanja in procesov sanacije stanovanjskih objektov, saj lahko le tako vplivamo na stroške za ogrevanje. Prehod na nove vire ogrevanja ne bo uspešen brez aktivnega sodelovanja in ukrepov občanov na svojih domovih, zato bomo v torek, 30. maja, ob 17. uri v prostorih Vile Biance pripravili generacijski forum z občani, ki smo ga naslovili Skupaj do prihrankov toplotne energije.

Zbrane bo preko video povezave nagovoril minister za okolje, podnebje in energijo mag. Bojan Kumer, v živo pa bo z nami župan Mestne občine Velenje Peter Dermol.

Na forumu bomo predstavili, kako bo potekala preobrazba daljinskega ogrevanja, ki jo moramo speljati, kaj nas v zvezi s preobrazbo čaka v prihodnjih mesecih, kako lahko posameznik z različnimi ukrepi vpliva na zmanjšanje stroškov in tudi, kaj bomo morali vsi občanke in občani narediti zaradi preobrazbe. Režim ogrevanja bo treba prilagoditi, zaradi česar bodo nekateri ukrepi v stanovanjih, hišah nujni.

Prikazali bomo, kakšen je energetski prihranek že saniranega bloka v Velenju in kakšne so možnosti sofinanciranja takšnih sanacij. Predstavnica upravnikov bo predstavila, kako se z vsem tem soočajo upravniki, seznanili vas bomo s postopki pridobivanja subvencij na strani upravnika in etažnih lastnikov. Predstavili bomo tudi delovanje naše energetske pisarne in odprli številne druge teme s področja ogrevanja, ki so v teh dneh zelo aktualne.

Na forumu bodo sodelovali direktor Urada za spodbujanje zelenega prehoda z Ministrstva za okolje, podnebje in energijo Klemen Košir, direktor Uprave Mestne občine Velenje mag. Iztok Mori, direktor Komunalnega podjetja Velenje mag. Gašper Škarja, direktor zavoda KSSENA Boštjan Krajnc, predstavnik Ekosklada Robert Špegel, predstavnica upravnikov iz podjetja Habit Jožica Borovnik, predstavnika Fakultete za strojništvo doc. dr. Tine Seljak in prof. dr. Andrej Kitanovski ter vodja Energetske pisarne Mestne občine Velenje Adnan Ajšič.

Forum bomo prenašali v živo na naši spletni strani www.velenje.si in našem FB profilu.

Prijazno vabimo občanke in občane, da se foruma udeležijo.

Vabljeni tudi predstavniki medijev!

ZAVRTI IN SE RAZVAJAJ!

  • Kolo lahko zavrtiš enkrat na dan.
Poizkusi srečo
Strinjam se, da me Mestna občina Velenje obvešča o vseh svojih novostih in dogodkih, saj želim biti informiran/-a o pomembnem dogajanju v mojem kraju.
Več o vaših novih pravicah po GDPR uredbi izveste tukaj.
Strinjam se s pravili nagradne igre in dovoljujem, da se moji oddani osebni podatki uporabijo za potrebe nagradne igre.
Never
Remind later
No thanks
Skip to content