Nove zvezde na podjetniškem svodu

V sredo, 5. 6. 2024, se je v mali dvorani Kulturnega doma Velenje, odvil zaključni dogodek ekskluzivnega programa Startup Generator 2024. Gre za program, ki na podjetniški svod, že štiri leta pripenja nove zvezde slovenskega podjetništva. Povabljenemu občinstvu, podjetnikom, investitorjem in poslovnim partnerjem, je svoje poslovne ideje predstavilo 6 finalnih ekip, strokovna komisija pa je izbrala tri najboljše: Ferme Green Tech, DirtSpecific in Pyroproducts.

Zmagovalci so prejeli točke na razpisu Mestne občine Velenje za dodelitev nepovratnih sredstev za spodbujanje podjetništva v višini 10.000 evrov.

ZMAGOVALCI STARTUP GENERATORJA 2023

  1. FERME GREEN TECH so nosečniška oblačila, ki s svojo inovativno tehnologijo, ki je vkomponirana vanje, zaščitijo najbolj ranljivo ciljno skupino, otroke, pred fizičnimi in psihičnimi posledicami uporabe mobilnih telefonov in ostalih naprav, ki povzročajo zdravju škodljivo (elektromagnetno) sevanje. Z oblačili je Maja Ferme poskrbela za bolj varno in brezskrbno zeleno digitalno prihodnost.
  1. DIRTSPECIFIC so zaščitne folije in nalepke, ki učinkovito zaščitijo kolesa višjega cenovnega razreda. Gre za nalepke vrhunskih materialov in dizajna, ki sta jih razvila Jaka Seme in Monika Pogorelc.
  1. PYROPRODUCTS Izvedba pirolize biomase v bio oglje in lesni kis z uporabo mobilne enote.  Pretvorba biomase v bio oglje in lesni kis, ki jo je razvil Dejan Verhovšek, pa pomeni tudi znižavanje emisije CO2 toplogrednega plina in pomeni pomemben doprinos k boju proti podnebnim spremembam.

Strokovna komisija v sestavi Tanja Skaza (solastnica podjetja Plastika Skaza d.o.o. ter Skaza IP in ustanoviteljica inštituta Skaza), Sabina Sobočan (direktorica podjetja VARIS, prejemnica nagrade Primus 2022 in managerka leta 2022), Luka Jezeršek (izvršni vodja kuhinj in strateških projektov  pri podjetju Jezeršek gostinstvo, vrhunski kulinarik, sodnik šova MasterChef,), ki ga je zaradi izrednega dogodka na komisijskem stolčku tekom dogajanja zamenjal Jure Podkrižnik (direktor podjetja Podkrižnik Ljubno in predsednik Kluba podjetnikov SAŠA regije) in Ana Anžej (direktorica SAŠA inkubatorja, kreatorka idej in vizije prihodnosti), je izbrala 3 najboljše ekipe in poslovne ideje: Ferme Green Tech, DirtSpecific in Pyroproducts.

Zbrane je prva pozdravila direktorica SAŠA inkubatorja, Ana Anžej, ki kot kreatorka idej in vizije prihodnosti, predstavlja steber podjetniškega sveta znotraj SAŠA inkubatorja. Poudarila je, da je poslanstvo Saša inkubatorja, da širi energijo, ki spreminja prihodnost in gradi boljši jutri.  Veliko je inkubatorjev v Sloveniji in tujini in Saša inkubator je, kakršen je, zaradi ljudi, ki so vanj vpeti in ki vanj verjamejo.

Navzočim je bil v navdih tudi govor župana Mestne občine Velenje, Petra Dermola: »Zadnjih nekaj let je Saša inkubator zgodba, ki je zrasla, ne ravno čisto iz nič, ampak iz nekaj malega, v enega najboljših inkubatorjev v Sloveniji. Na to smo vsi skupaj zelo ponosni, še posebej takrat, ko me na to, da pri nas delamo zares veliko in zelo dobro, spomnijo razni ministri in tudi ostali pomembni odločevalci v naši državi. Veliko dobrih idej, novih podjetij je zraslo, veliko podpore je čutiti, tudi s strani ključnih deležnikov podjetniškega sveta, veliko dobre energije in veliko potenciala. Nobeno veliko podjetje v naših koncih ni neodvisno od teh svežih, mladih idej, ki se ne bojijo sprememb.«

Startup Generator je šest tedenski pospeševalniški program SAŠA inkubatorja, ki preplete podjetniške niti in startupom ponudi strokovnjake z različnih področij, ogromno novega znanja, mentorje ter vzpodbudno okolje za uresničevanje njihovih ambicij.

Letos se je v program Startup Generator prijavilo kar 28 ekip in 12 najbolj perspektivnih, se je udeležilo šestih delavnic s področja poslovnega modela, prodaje, marketinga, financiranja in »pitchanja«. V Saša inkubatorju odprtih rok sprejemamo ta val inovacij in ustvarjalnosti, saj to izjemno zanimanje in močna zavezanost vseh udeležencev, pomembno pripomoreta k ustvarjanju novih priložnosti in premikanju meja nemogočega.

 

ZAVRTI IN SE RAZVAJAJ!

  • Kolo lahko zavrtiš enkrat na dan.
Poizkusi srečo
Strinjam se, da me Mestna občina Velenje obvešča o vseh svojih novostih in dogodkih, saj želim biti informiran/-a o pomembnem dogajanju v mojem kraju.
Več o vaših novih pravicah po GDPR uredbi izveste tukaj.
Strinjam se s pravili nagradne igre in dovoljujem, da se moji oddani osebni podatki uporabijo za potrebe nagradne igre.
Never
Remind later
No thanks
Skip to content