Nižje cene parkiranja v garažnih hišah

Ker želimo spodbuditi parkiranje v garažnih hišah, smo letos v primerjavi z lanskim letom kar za petino znižali ceno letne parkirne karte, in sicer z 250 na 200 evrov in ceno mesečne s 25 na 20 evrov. Tudi s tem ukrepom želimo zmanjšati število avtomobilov v središču mesta in spodbujati trajnostno mobilnost.

Parkirišča v modrih conah so pogosto polno zasedena, v garažnih hišah pa je veliko prostih parkirnih mest. Prav zato želimo voznike spodbuditi k parkiranju v garažnih hišah. Znižali smo cene parkirnih kart v garažnih hišah Gorica, Mercator in Avtobusna postaja – I. etaža, in sicer ceno letne parkirne karte z 250 evrov na 200 evrov, mesečne pa s 25 evrov na 20 evrov.

Na pobudo svetov krajevnih skupnosti Staro Velenje in Konovo smo 1. julijem 2022 uvedli tudi dve novi modri coni, G in H.

Brezplačno parkiranje omogočamo v vseh modrih conah, in sicer do 30 minut v modrih conah A, B, E in G, v modri coni F do 60 minut, v modrih conah C, D in H pa do 120 minut. Najnižjo ceno parkiranja omogočamo v kletnih etažah GH Mercator, Gorica in Avtobusna postaja – 1. etaža, in sicer 0,30 evra za 60 minut. Najvišja cena parkiranja na uro pa je v modri coni F, pri Velenjski plaži, in sicer 1 evro.

Vse uporabnike modrih con naj ob tem tudi prijazno spomnimo, da imajo le še nekaj dni časa, do 31. januarja, za menjavo parkirnih abonmajev, dovolilnic in kart za leto 2023. To lahko uredite kar preko spleta na povezavi abonmaji in dovolilnice (kp-velenje.si).

Znižana cena parkiranja v garažnih hišah ne velja za Garažno hišo Zdravstveni dom (tam za uro parkiranja odštejete 0,6 evra). Opozarjamo še, da morate na območju modrih con označiti čas prihoda na parkirišče.

V modrih conah je poleg nakupa parkirnih kart možno plačati parkirnino na parkomatih s kovanci, s pomočjo mobilnih telefonov preko SMS sporočil (z izjemo GH Gorica) ali preko mobilne aplikacije EasyPark.

Na dodatna vprašanja vam bodo odgovorili v Centru za pomoč uporabnikom na telefonski številki 080 80 34 / 3 v času uradnih ur.

Stanovalci v vseh conah so upravičeni do največ dveh abonmajev za parkiranje v modrih conah, razen v coni D (Gorica), kjer lahko stanovalci 1. abonma zamenjajo za dovolilnico za parkiranje v garažni hiši Gorica.

Več informacij o upravljanju s parkirišči in garažnimi hišami lahko najdete na povezavi Modre cone (kp-velenje.si).

ZAVRTI IN SE RAZVAJAJ!

  • Kolo lahko zavrtiš enkrat na dan.
Poizkusi srečo
Strinjam se, da me Mestna občina Velenje obvešča o vseh svojih novostih in dogodkih, saj želim biti informiran/-a o pomembnem dogajanju v mojem kraju.
Več o vaših novih pravicah po GDPR uredbi izveste tukaj.
Strinjam se s pravili nagradne igre in dovoljujem, da se moji oddani osebni podatki uporabijo za potrebe nagradne igre.
Never
Remind later
No thanks
Skip to content