Naslednje leto bomo imeli v Velenju bivalno enoto VDC SAŠA

V tem tednu je bila podpisana pogodba z izvajalcem za gradnjo bivalne enote Varstveno-delovnega centra SAŠA. Z deli bodo začeli še v tem letu, prepotrebno obliko institucionalnega varstva na lokaciji ob Kidričevi cesti (kjer je trenutno športno igrišče) pa bomo v Velenju dobili predvidoma konec leta 2022. Mestna občina Velenje bo prispevala višino stroška komunalnega prispevka in za potrebno zemljišče dala brezplačno stavbno pravico. Zavod se sooča s pomanjkanjem kapacitet za izvajanje institucionalnega varstva, zato namerava zgraditi prizidek k obstoječemu centru, ki bo namenjen namestitvi 12 odraslih oseb z motnjo v duševnem in telesnem razvoju.

Objekt bo zasnovan v treh etažah. V kletnem prostoru so predvideni prostor za tehniko, prostor za pripomočke in shrambo invalidskih vozičkov in toplotno podpostaja. V pritličju sta predvideni dve enoposteljni sobi s kopalnico, dve dvoposteljni sobi s kopalnico, prostor za nadzor, učna čajna kuhinja s shrambo in jedilnico ter dnevni prostor, sanitarije za invalide, stopnišče s hodnikom, dvigalom ter predprostorom. V nadstropju je predvidena ena dvoposteljna soba s kopalnico, štiri enoposteljne sobe s kopalnico, kopalnica za oskrbo, prostor za osebje, pogovore in pomirjanje, prostor za čistila in pralnica/likalnica ter stopnišče s hodnikom in dvigalom. Objekt bo imel tudi pohodno teraso.

Ocenjena vrednost investicije Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Republike Slovenije znaša 1.195.916,96 evra brez DDV oz. 1.308.006,04 evra z DDV, Mestna občina Velenje bo prispevala višino stroška komunalnega prispevka in za potrebno zemljišče dala brezplačno stavbno pravico. Izvajalec do bo podjetje Kograd IGEM, d. o. o.

Varstveno-delovni center SAŠA izvaja socialnovarstveno storitev vodenja, varstva in zaposlitve pod posebnimi pogoji ter storitev institucionalnega varstva za odrasle osebe z motnjo v duševnem in telesnem razvoju. VDC SAŠA pokriva območje treh upravnih enot, in sicer Velenja, Žalca in Mozirja; v Velenju je enota Ježek.

ZAVRTI IN SE RAZVAJAJ!

  • Kolo lahko zavrtiš enkrat na dan.
Poizkusi srečo
Strinjam se, da me Mestna občina Velenje obvešča o vseh svojih novostih in dogodkih, saj želim biti informiran/-a o pomembnem dogajanju v mojem kraju.
Več o vaših novih pravicah po GDPR uredbi izveste tukaj.
Strinjam se s pravili nagradne igre in dovoljujem, da se moji oddani osebni podatki uporabijo za potrebe nagradne igre.
Never
Remind later
No thanks
Skip to content