Na Pokopališču Podkraj kmalu obeležje v spomin otrokom

Na pobudo Zavoda ŽIV!M in Društva Hospic bomo v torek, 16. maja, ob 17. uri na Pokopališču Podkraj (odsek A, 26 vrsta, št. 1) odkrili obeležje »V ljubeč spomin na naše drage otroke«. Obeležje bo namenjeno vsem otrokom, ki so umrli med nosečnostjo ali kmalu po rojstvu. Z njim želimo vsem prizadetim staršem, ki so izgubili otroka v času nosečnosti ali ob porodu ponuditi prostor za žalovanje. Na dogodku ob odprtju bo prisoten tudi predstavnik Mestne občine Velenje ter predstavniki Zavoda ŽIV!M in Društva Hospic. Pripravljamo tudi kratek kulturni program.

Ureditev majhnega parka z obeležjem je izvedlo Vrtnarstvo Sadika, zanj smo namenili 6.581,56 evra (DDV je zajet).

Podobna obeležja oz. spominski parki so že v Ljubljani, Mariboru, Celju, Slovenj Gradcu, Novem mestu, Postojni, Novi Gorici, na Ptuju. Tudi na Jesenicah je v pripravi. V vseh teh mestih so park naredili zaradi bližine porodnišnice. Mestna občina Velenje je prva, ki se je odločila za postavitev obeležja, kljub temu, da v mestu ni porodnišnice.

ZAVRTI IN SE RAZVAJAJ!

  • Kolo lahko zavrtiš enkrat na dan.
Poizkusi srečo
Strinjam se, da me Mestna občina Velenje obvešča o vseh svojih novostih in dogodkih, saj želim biti informiran/-a o pomembnem dogajanju v mojem kraju.
Več o vaših novih pravicah po GDPR uredbi izveste tukaj.
Strinjam se s pravili nagradne igre in dovoljujem, da se moji oddani osebni podatki uporabijo za potrebe nagradne igre.
Never
Remind later
No thanks
Skip to content